Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCoșmar: a trecut doar un an cu Dragnea
2018-01-30
13
Guvernul Dragnea 3 este o apoteoză a imposturii chiar și comparativ cu precedentele două, față de care mulți încep deja să aibă nostalgii.

 

Când mai toată lumea îi prorocea sfârșitul, ba că îl mănâncă de viu partidul, sătul, vezi doamne, de stilul dictatorial, ba că se unesc împotrivă-i baronii-cheie ca să pri­mească o ciozvârtă mai con­sistentă de la buget, ba că nu va rezista în fața pre­siu­nilor occidentale și a pro­testelor, ba că îi va face de petrecanie „statul paralel“, iată că Dragnea e mai tare ca oricând. Cobele s-au re­semnat în fața evidenței ca­re bate toate făcutele și ne­făcutele lui Dragnea. Și-a pus al treilea guvern într-un singur an, având de data asta „mână bu­nă“ în alegerea unei slugi perfecte, a îm­părțit tainul în cabinet răsplătind filialele utile și pedepsindu-le pe celelalte. A reu­șit să bage sub preș puzderia de pro­mi­si­uni populiste, să prezinte franjurii rămași din programul de guvernare drept mărețe realizări și să dea vina pe „comunicare“ pentru hoasul și tâmpeniile fiscale. Sigur, acolo în interior, între ei, golanii, se mai spun vorbe grele, se arată pisici și chei de la dulapurile în care se țin ferecate ca­da­vrele, mai face câte unul o criză de nervi, dar în rest nu-i desparte nimic fun­da­men­tal. Sunt uniți în spirit, portofel și frici. Se poate mai rău? Evident.

 

Guvernul Dragnea 3 este o apoteoză a im­posturii chiar și comparativ cu prece­den­tele două, față de care mulți încep deja să aibă nostalgii. Cine și-ar fi imaginat, de exemplu, că Liviu Pop-„Genunche“ poate fi depășit chiar în domeniul care i-a dus o binemeritată faimă? Rectorul de la uni­ver­sitatea din Suceava, domnul Valentin Po­pa-„Pamblică“, comite agramatisme în for­mă continuată, pentru care însă a strâns aplauze la scenă deschisă de la co­legi. Stupefacția își are totuși rostul, chiar dacă e vorba de epoca Dragnea în care standardele au ajuns la ge­nunchiul broaștei râioase, pentru că nu e prima oară când mulți rectori își ex­pun public caracterul rep­tilian susținând plagiatul și ale lui celebrități politice sau o legislație favorabilă sfertodocților care a împins educația pe cascada Nia­ga­ra. E totuși prima oară când agramatismul este asu­mat oficial și de reprezentanții me­diu­lui universitar, nu doar ai celui politic.

 

Ca întotdeauna, obrazul gros și pătat al frăției rectorilor este spălat de câțiva oa­meni de onoare. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, același care i-a ridicat titlul de doctor lui Ponta, și-a dat demisia din CNATDCU printr-o scri­soare deschisă. „Demnitarul cu cea mai înal­tă funcție în sistemul de educație era un agramat lamentabil și un incult ire­cu­perabil (Liviu Pop, n.a). Dar acum, lu­cru­ri­le au luat o întorsătură grotescă! Atunci când demnitatea publică ocupată cândva de Spiru Haret îi revine unui universitar care este și rector, iar acesta su­feră dramatice episoade de luptă in­fantilă cu gramatica de bază a limbii ro­mâne și ar trebui, mai degrabă, să «pu­nă mâna» pe o carte elementară de sin­taxă și de semantică a frazei, decât să gestioneze o reponsabilitate uriașă pen­tru copiii și viitorul acestei țări (...)“. Și rectorul Universității Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, s-a dezis de semnătura care îi apărea pe lista rușinii rectorilor: „Nu l-am susținut și nu-l voi susține pe domnul Po­pa. Lucrez în învățământ și mă de­ran­jează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua așa, va fi dezastru. În direcția aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD“.

 

Justificarea noului ministru Popa - „emo­ția vorbitului în public“ - este de râsu’-plânsu’ pentru un profesor universitar, ca­re asta face: vorbeşte în fața publicului for­mat din studenți. În schimb, Valentin Popa nu a avut nicio emoție să spună că „pamblica e regionalism“ și că „legea nu prevede când se pun ghilimele“. Drept e, dar timpul nu e pierdut pentru o ordo­nan­ță de urgență. Emoțiile i-au legat limba și ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, căruia presa a reușit cu chiu, cu vai să-i smulgă o propoziție plină de miez: „Voi face tot ce îmi stă în putință pentru dez­voltarea economiei românești“. Până și pu­pătorul de moaște pesediste Bogdan Chi­rieac, aflat în studio la A3, n-a mai putut și a cedat nervos: „Doamne, pe cine ne-ați pus în acest guvern? Ne înspăi­mân­tăm!“. S-o fi referit cumva la elec­toratul PSD?

 

Cortina de Fier ruginit trasă peste relațiile cu Uniunea Europeană nu se va mai ri­dica în timpul domniei tripletei Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu, care a decis că mo­di­fi­cările la legile justiției și codurile penale sunt cartea sfântă a partidului, de la care ori­ce abatere e deviaționism. Cortina, spun ei, ar fi una lingvistică și de infor­ma­re din surse neacreditate oficial de PSD, adică oculte: societate civilă și instituții paralele. Creierul mic și atrofiat al parti­du­lui a explicat că penalii din guvern și pre­schimbările legislative antijustiție există „pentru că putem“. Și chiar pot, nu se mai împiedică în nimic. Iohannis parcă ta­ce și când spune ceva, dă șanse cu ne­mi­luita PSD și răspunde comenzilor cuplului Dragnea-Tăriceanu, care l-a somat ca Gu­vernul Dăncilă să depună jurământul ime­diat după votul din parlament. CCR a de­ve­nit un soi de anexă a puterii, opoziția, în frunte cu PNL, nu poate produce nici mă­car un nume de premier, darămite vreo alternativă cât de cât credibilă. Din amor pentru stabilitate, UDMR a dat și el șan­se programului făcut „între două beri“, 80% din media e pe persoană fizică la diverși penali, iar protestele și so­cie­tatea civilă își vor arăta colții și roadele de abia la viitoarele alegeri. Între timp, Drag­nea e pe cai mari, Dăncilă a obținut 282 de voturi, cu 7 mai multe decât Guvernul Tudose. Cam așa arată cel căruia i se cânta prohodul nu mai departe de acum două săptămâni. Și când te gândești că a trecut doar un an cu Dragnea. Unul epuizant de parcă au fost deja patru.

TAGS : Dragnea Dancila Tariceanu liviu pop valentin popa agramat educatie rectori mircea dumitru
Comentarii
Alexandru Viorica 2018-02-01
Dvs si televiziunilor trebuie sa va multumim 100% pentru RESTAURATIE si suprematia Dragnea - Iohannis.
NU AVETI LOC DE DAT INAPOI... AR FI CAZUL SA TACETI O VREME..

Ati pus in frunte un PNL si un USR fara capatai...

Este tarziu sa-l taxati pe Dragnea si pe guvernele sale, acum cand s-a instalat asa de bine...
Nu v-a placut Basescu pentru ca nu ati inteles nimic din politica sa si nevoie de timp pentru asezare... nu ati inteles nimic din faptul ca directia era buna si necesita corectiile cerute de Basescu..

ACUM FIECARE SI II DA DREPTATE CU LEGILE JUSTITIEI ....
Mircea 2018-02-01
A trecut doar un an de cosmar si parca au trecut zece. Cat de greu vor trece restul, pana la urmatoarele alegeri, e de presupus. Ni se vor parea cu mult mai multi. Pana atunci, probabil, cum se zice in popor, ne vor pune pielea pe culme. Vom trai si vom vedea ce surprize ne mai asteapta cu acesti impostori jalnici.
Vicentio B. 2018-01-31
Livia Dragnea, dupa o intalnire cu senatorii social - democrati"
"Miniștrii trebuie să vină la grupurile parlamentare din care fac parte și să participe la votul legilor în Parlament. Dacă lipsesc fără motiv, riscă pierderea sprijinului politic.

Poate explica Florian D. Mirea cum "functioneaza" acest IMPERATIV "Made Dragnea" in contextul Statului de Drept !?
Pentru al ajuta in raspuns intreb: sunt membrii Executivului din SUA - in acelasi timp - membrii ai Congresului (Legislativului) ?
Vicentio B. 2018-01-31
@ Florian D. Mirea.
Ciorbea la 102 ani de la naşterea lui Coposu: “S-a luptat întreaga viaţă pentru libertate şi o Românie europeană …”
Dragnea, recent, cu referire la moartea lui Neagu Djuvara a postat: “Mircea Djuvara s-a luptat intreaga viata pentru interesele Romaniei si ale romanilor"

Poate explica Florian D. Mirea cum Presedintele Johannis "a pus umarul" la acest gen de PLAGIAT "Made Dragnea" cat si la transformarea prenumelui din Neagu in Mircea.
Vicentio B. 2018-01-31
@Florian D. Mirea. Deoarece, dupa cate stiu
Dragnea a devenit Presedinte al PSD in Julie 2015 si
dupa Alegerile Parlamentare din 2016 a fost ales Presedinte al Camerei Deputatilor.
Klaus Werner Johannis a devenit Presedinte als Romaniei din Decembrie 2014.

Ceea ce NU stiu:
cum "a pus umarul Johannis" la ceea Andreea Pora numeste corect "COSMARUL" intitulat Dragnea?
In consecinta rog argumentati - evident in sensul notiunii ARGUMENT.
FLORIAN D. MIREA 2018-01-31
E un cosmar care nu ar fi fost deloc, daca la el nu ar pune umarul Iohannis, Mihalache, Gorghiu et Co. Plus institutii de baza precum Curtea Constitutionala si o mare parte a mass media. Fara aceste complicitati, Dragnea nu ar fi nimic.
Romania, incotro? 2018-01-31
Tradatorul se teme cel mai tare de tradare. Nu mai are incredere in nimeni si vede conspiratori peste tot. Paranoia in toata regula. Dar ca sa desfiintezi SPP-ul, este culmea paranoiei. Halucinant! UE cred ca se ia cu mainile de cap. De acum incolo se poate astepta la orice. Romania, incotro? Asta ne duce vertiginos in prapastie. Somebody stop him!
Vicentio B. 2018-01-31
“Ajatollahul“

din araba „semn al lui Dumnezeu“ – asa pare a se considera Liviu Dragnea.
El a devenit un fel de “spirit al imposturii”, care domina viata zilnica / orara nu numai a PDS-istilor si ALDE – istililor , CI a intregii suflari din Romania.

Cert este ca Dragnea NU a frecventat studii teologice, dar studii universitare are.Toti cei care fac parte din asa numitul Guvern Dancila, NU ar fi ajuns sa jure cu mana pe Constitutie, pentru a realiza formalitatea de ajunge in acest Guvern, daca “Ajatollahul” Dragnea - Baron de Teleorman – ar fi spus NU !

Sigur ca acest “Ajatollah” este un COSMAR pentru Romania. Dar cei la care se refera Andreea Pora, si care fac parte din ANTURAJUL de INCREDERE ale “Ajatollah" – ului sunt purtatori de DIPLOME UNIVERSITARE.

Intrebarea fireasca este. CAND/ CE SISTEM DE SCOLARIZARE au urmat cei care isi faceau Semnul Crucii. unii chair de doua ori (nu stiu la ce se gandeau) dupa rostirea Juramantului Constitutional, mai ales ca, asa cum afirma credibil Andreea Pora, “Guvernul Dragnea 3 este o apoteoză a imposturii chiar și comparativ cu precedentele două ..”

DIRECT PROPORTIONAL:
se pare ca, cu cat mai mare este impostura individuala, cu atat mai mare este INCREDEREA acordata impostorului de catre “Ajatollah” , DACA …..impostura este total in favoarea lui. Altfel, va urma ….Dragnea 4. Pana atunci "Ajatolach" - ul se preocupa INTENS sa NU ajunga in spatele unei alte "cortine de fier".
silenzio-stampa 2018-01-30
ma amuza aceasta disperare de a face din rahat bici ... nu cred ca exista o ruptura mai mare decat cea dintre revista 22 si realitate.
Vicentio B. 2018-01-31
@silentio stampa.NU comentez "opinia" Dvs. DAR fiti concret:

1. CE inseamna ptr. Dvs. - in contextul articolului - "realitate" ?
2. Cam care ar fi ziarul, revista, canalul TV- din Romania - care ar intra in categoria "cel mai apropiat de realitate" ?
3. Cam care ar fi "rahatul" - la care va referiti ?

DACA nu doriti sa raspudeti, evident decent si strict concret, transmiteti semnalul ca ati fi posesorul unei anumite "rupturi" - sgomotoase.
Liviu din Timisoara 2018-01-30
Daca nici acest indicator al mediocritatii periculoase , actualul guvern, nu trezeste populatia la vot...dar, mai ales, nu obliga opozitia la o autoevaluare, pentru oferta politica ... indraznesc sa spun ca doar destinul ne poate scoate la liman, ca natie. Adica, ceea ce ne-o fi scris. Suntem complet sub vremi.
BASCA 2018-01-30
Voi, formatorii de opinie,voi cei cu acces la surse,voi care sunteti jurnalisti ati cantat prohodul domniei Banului de Teleorman,noi ceilalti va insoteam cu optimist pana la confirmarea previziunilor,ati dat gres in inflacararea voastra! Gloata paupera s-o ofensa vreodata?
Liviu din Timisoara 2018-01-31
Sa-ncercam putina teorie sociala. Orice miscare, orice " gloata paupera " cere un lider; cred ca sunteti de-acord ca asta este un truism. Pana nu va gasi asa ceva , nu se poate schimba mare lucru in afara de nervi si anarhie. Care dintre noi, cetatenii, are abilitatea si inteligenta necesara ? Cine se simte capabil de asemenea raspundere ? Care are argumente sa fie crezut de " gloata paupera " ?
( Revolutia Franceza care i-a aratat regelui ca statul nu este el ... a avut nevoie de un grup de lideri ; revolutia bolsevica si i-a avut pe ai ei ; frustrarea germana l-a nascut pe Hitler ; Singura care a stiut sa echilibreze a fost Anglia: Cromwell l-a invins pe Henric VIII ,dar a salvat ideea de monarhie - fara de care ar fi putut avea 300 de ani mai tarziu soarta monarhiei franceze, victima a propriei puteri discretionare )
Deci, dam anunt dupa un lider ?
Total 13 comments.
Recomandari
4345
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22