Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFAl treilea
2018-01-30
1
Ei, s-ar zice că pentru următoarele șase luni vom avea un guvern nou. Asta dacă PSD nu și-l trântește și pe ăsta în parlament. Altfel, noutatea ar fi că inevitabila Shhaideh lipsește din guvern.

 A rămas în schimb surata ei penală, neferoasa Plumb (la Afaceri Europene). Au apărut însă și penali proaspeți, ca Radu Oprea la Mediul de Afaceri. Asta ca să înțeleagă toată lumea că penalii sunt baza societății. Meritele lor au fost recunoscute oficial de PSD, care îi consideră nevinovați până la condamnarea definitivă la CEDO. De ce nu până la Judecata de Apoi? Alt exemplar de colecție din Guvernul Dăncilă al lui Dragnea este ultradepășitul Meleșcanu, susținut de Tăriceanu în semn de prețuire pentru acoperiții SIE. Potrivit lui Gușă, care le știe pe toate, fiind din branșă, „și Dragnea e îmbârligat cu serviciile secrete; cum crezi că un viclean copil de milițian de țară ajungea în preajma generalilor?“. Pas cu pas. În noul guvern au intrat masiv curierii baronilor locali fideli lui Dragnea, iar Orlando Teodorovici, care critica puciul fiscal, a fost și el cooptat în guvern - poate și fiindcă și-a primit diploma de la Academia SRI direct acasă. Așa că Orlando știa din toamnă ce-l așteaptă: „când mă voi întoarce în administrația publică, și sigur mă voi întoarce, voi desființa Statutul funcționailor publici“. Mai bine ar desființa Declarația 600 și trecerea CAS la angajați. Lovitura de grație i-a dat-o însă Dragnea chiar Educației, de unde a plecat „genunche“ și a venit „celălant“ Popa, care taie „pamblici“, rănind limba română cu „repercursiunile“ lui. Cică Popa e rector la Suceava.

 

Cât o fi dat pe postul ăsta? Ca să-și treacă guvernul prin parlament, Dragnea și Viorica (și ea o specialistă în dezacorduri gramaticale) au negociat cu Kelemen Hunor, care a rămas impresionat de Vio: „Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la Dragnea“. Ca să nu se sperie. Cât or fi repetat ei scena asta! Vasilico, dacă vrei voturile UDMR, te uiți fix la Kelemen, nu la mine, să vadă omul că-i respecți aroganța. E adevărat însă că d-na Viorica s-a pregătit intens pentru noua ei impostură. Și-a potolit coafura sălbatică (gen Viorica de la Clejani) trecând la una domestică (gen Firea) și s-a pus cu burta pe carte: „Învață programul de guvernare“, ne-a dezvăluit Daddy. Programul a fost și el ajustat după măsurile d-nei premier, care s-a prezentat presei: „Mă recomandă o altă abordare“. Și mai ales „abordarea constructivă a dialogului“ cu Dragnea, care, în opinia lui Ponta, „ia deciziile de unul singur, are alt tip de leadership“.

 

De leadershit: primind un avertisment scris de la Comisia Europeană pentru legile justiției, Dragnea și Tăriceanu au răspuns Comisiei că e prost informată. Va să zică toți (protestatarii, CE, magistrații, SUA, ambasadorii) sunt proști și dezinformați, numai cei doi îmbârligați sunt deștepți și edificați. Așteptăm cu încredere ca Dragnea și Tăriceanu să se încaiere (căci va veni și ziua aceea), aruncându-și toate mizeriile în cap. De ce le-au făcut? „Pentru că putem“, a explicat Codrin Ștefănescu, care l-a amenințat și pe Dragnea: „dacă vorbesc eu, tu o să taci multă vreme“. Hai, omule, vorbește. Pentru că poți. Dar Corbul zise „nevermore“.

TAGS : Dragnea PSD Viorica Tariceanu gusa melescanu SIE educatie agramat popa hunor program guuvernare
Comentarii
Liviu din Timisoara 2018-01-30
Felul in care scrieti e singurul mod de a le face fata iNpostorilor astora.Alfel, firi sensibile, emotivi fara prihana. De fapt, asa ne trebuie ; de la studentul care-si face planul cum sa-si cumpere examenul pana la profesorul universitar iresponsabil corupt, toti am dus tara aici, pe mainile doamnei profesoare din Videle, membra a Parlamentului European, din partea PSD Teleorman. Va dati seama ca acel Liviu Pop putea sa-i ia la refec pe rectorii universitatilor ? Ca ca trebuia ca aia sa-i dea lui raportul in diverse chestiuni ? Nu suna halucinant pentru o tara normala ?
Total 1 comments.
Recomandari
4226
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22