Mesajul lui Donald Tusk pentru Dăncilă: statul de drept și combaterea corupției, esențiale

Dora Vulcan | 30.01.2018

La o zi de la învestirea ei ca premier, Viorica Dăncilă primește un mesaj de felicitare de la președintele Consiliului European, Donald Tusk, la pachet cu avertizarea asupra responsabilităților asumate: conservarea statului de drept și combaterea corupției, ca mărci ale apartenenței la UE.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"In numele Consiliului European, as vrea sa va felicit pentru numirea in functia de prim-ministru", i-a scris Donald Tusk noului premier al Romaniei, Viorica Dancila.

 

"Am incredere ca Romania va continua sa contribuie constructiv la o Uniune Europeana mai puternica si unita, precum si sa sustina o zona de vecinatate a UE prospera si democratica. Aceste lucruri sunt importante in mod special in contextul activitatilor pe care le vom desfasura in cadrul Agendei Liderilor UE si in perspectiva Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in primul semestru al anului 2019", afirma Donald Tusk in scrisoarea trimisa premierului roman și citată de ziare.com. 

 

In context, liderul european subliniaza necesitatea respectarii statului de drept in Romania si asigurarii unor progrese ireversibile in combaterea coruptiei.

 

"Responsabilitatea importanta a Guvernului dumneavoastra pentru sustinerea valorilor europene va consolida prosperitatea, stabilitatea si securitatea Romaniei si Uniunii Europene. In aceasta privinta, normele statului de drept si progresele ireversibile in combaterea coruptiei, in conformitate cu asteptarile mari ale societatii romanesti, raman esentiale in a asigura ca toti cetatenii Romaniei pot beneficia in totalitate de toate oportunitatile oferite de apartenenta la Uniunea Europeana.

 

Astept sa colaboram indeaproape si va doresc dumneavoastra si Guvernului dumneavoastra toate succesele in viitor", a subliniat Donald Tusk in mesajul adresat Vioricai Dancila.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22