Euronews: Marşul românilor pentru justiţie şi politicienii investigaţi pentru corupţie

E.b. | 03.02.2018

Euronews a realizat un reportaj despre Marşul românilor pentru justiţie, în care se arată că sute de mii de oameni au manifestat la Bucureşti faţă de modificările legilor justiţiei

Pe aceeași temă

   


Jurnaliştii de la Euronews scriu că mulţi politicieni români sunt investigaţi pentru corupţie, evaziune fiscală şi folosire frauduloasă a fondurilor europene şi că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, are sarcina de a stopa corupţia la nivel înalt.


Acum ţara noastră este condusă de un grup mafiot. Politicienii la putere, cei de la PSD, majoritatea au probleme cu legea. Aşa că vor aceste reforme pentru a nu mai avea probleme", a declarat Tudor Cârstoiu, unul dintre participanţii la protestul organizat în Capitală în 20 ianuarie, despre care relatează Euronews, preluat de News.ro.


Jurnaliştii britanici aratacă mulţi politicieni români sunt investigaţi pentru corupţie, evaziune fiscală şi folosire frauduloasă a fondurilor europene.

 

"Aceşti parlamentari încearcă acum să modifice sistemul judiciar care îi face responsabili",

 

 

Liviu Dragnea - Tel Drum - Belina

 

 

Britanicii au discutat cu mai mulţi jurnalişti români despre PSD, despre Liviu Dragnea şi dosarele Tel Drum şi Belina, dar au consemnat şi opiniile  protestatarilor.

 

"Ar fi bine dacă acest mustăcios (Dragnea) ar fi dat jos. Şi-a bătut joc de judeţul Teleorman şi ne-a dus la sărăcie. Am 53 de ani şi nu pot să-mi găsesc de lucru. Nu sunt locuri de muncă din cauza lor! Şi-au bătut joc de ţara asta şi de noi, iar noi continuăm să votăm acest partid. De asta ne pleacă tinerii din ţară, trebuie să ne recâştigăm demnitatea şi să-i dăm jos", a declarat Adi Mărunţelu, un locuitor din Turnu Măgurele, localitatea în care s-a născut Dragnea.

 

Ziariştii britanici scriu şi despre faptul că Laura Codruşa Kovesi, şefa DNA, are sarcina de a stopa corupţia la nivel înalt şi subliniază că protestele s-au desfăşurat sub titulatura "Marşul Speranţei".

 

Deşi nu au putut discuta cu Liviu Dragnea, cei de la Euronews au discutat cu senatorul PSD Şerban Nicolae, care a susţinut că activitatea DNA are legătură cu serviciile secrete: “Dacă tu conduci o investigaţie folosind protocoale secrete, echipe comune de procurori cu ofiţeri ai serviciilor secrete, este ilegal, este un abuz, este ca un cancer al societăţii şi subminează credibilitatea unei acţiuni judiciare, în special în lupta anticorupţie”.

 

Şerban Nicolae susţine că prin aceste metode Laura Kovesi a subminat credibilitatea ei şi a DNA: "Dacă ea crede că nu a făcut nimic greşit prin folosirea de protocoale secrete sau proceduri secrete, atunci ar trebui să plece".

 

 VEZI ARTICOLUL PE EURONEWS 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22