Euronews, interviu cu o judecatore despre Legile Justitiei: Protejarea victimelor, imposilă

E.b. | 03.02.2018

Euronews arata, in deschiderea unui interviu cu judecatoarea Lucia Zaharia, ca judecatorii si procurorii din Romania sunt impotriva modificarilor aduse Legilor Justitiei si Codurilor Penale, care vor face imposibila protejarea victimelor.

Pe aceeași temă

 

   

Judecatoarea Lucia Zaharia a acordat un interviu Euronews, in cadrul caruia a disecat problemele care macina Romania astazi: modificarile la Legile Justitiei si la Codurile Penale, care vor lipsi organele judiciare de instrumentele necesare pentru a proteja victimele si a identifica infractorii, conform ziare.com.

 

Judecatoarul a vorbit despre adoptarea amendamentelor la Legile Justitiei fara o consultare profesionala a magistratilor, in special la normele-cadru care le reglementeaza activitatea, dar si despre avizele sau recomandarile facute de Consiliul Superior al Magistraturii, care au fost complet ignorate.


Lucia Zaharia a pus si problema vulnerabilitatii si raspunderii personale.

 

"Suntem preocupati de faptul ca magistratii, judecatorii si procurorii devin din ce in ce mai vulnerabili in fata influentelor politice sau de alta natura. Modificarile la Legile Justitiei vor introduce un fel de raspundere personala pentru judecatori si procurori (...) pot fi personal raspunzatori pentru orice eroare judiciara care afecteaza partile implicate in proces", a spus Lucia Zaharia pentru Euronews.

 

Intrebata de modificarile la Codurile Penale, Zaharia a spus ca daca acestea vor fi adoptate, "procesul aproape ca va favoriza inculpatul, iar victimele nu vor putea fi protejate, mai ales cele vulnerabile".

 

Aceasta a subliniat faptul ca munca ei si a colegilor va fi foarte dificil de facut: "Vom fi impiedicati sa ne facem treaba bine si sa conducem investigatii corespunzatoare".

 

VEZI INTERVIUL 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22