Misterul discuției Dragnea-Iohannis: șeful PSD s-a plâns de șefa reprezentanței CE

Dora Vulcan | 05.02.2018

Dragnea s-a plâns președintelui Iohannis, după ceremonia de depunere a jurământului de guvernul Dăncilă, că Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, le-a transmis „minciuni” comisarilor europeni, ”gest împotriva intereselor româneşti, care nu poate să rămână netaxat şi nespus”.

Pe aceeași temă

 

 

 "Am rămas după depunerea jurământului cred că 10-12 minute, (...) i-am arătat preşedintelui minciunile transmise de şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, doamna Angela Cristea, transmise la toţi comisarii europeni, minciunile proaspete vorbesc, spunându-i că mie mi se pare antiromânesc şi un gest împotriva intereselor româneşti care nu poate să rămână netaxat şi nespus", a declarat Liviu Dragnea la România TV, menţionând că el a cerut să vorbească cu şeful statului şi acesta a acceptat.

 

 

Acesta a adăugat că şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti poate să transmită minciuni şi despre preşedintele României.

 

 

"Astăzi minte (şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti - n.r.) despre premierul României, poate ieri sau poimâine minte despre preşedintele României. Despre mine a transmis tot timpul informaţii, asta o ştiu, să fie sănătoasă, îi doresc foarte mult succes şi multă sănătate", a spus Dragnea.

 

 

Liderul PSD a mai precizat că i-a transmis şefului statului opinia sa, dar decizia este a preşedintelui.

 

 

"Dar i-am spus părerea mea, decizia a fost şi este a dumnealui, este şeful statului. Nu mi se pare corect ca preşedintele României, indiferent care e, să meargă la Bruxelles şi nu preşedintele să fie cel care informează Comisia Europenă, comisarii europeni, Parlamentul European, dacă este cazul, despre situaţia din România, ci merg alţi cetăţeni cu diverse poziţii care supun ce se întâmplă în România, lucruri nereale. Şi preşedintele, în loc să meargă acolo să discute şi să obţină ceva pentru România, trebuie să dea explicaţii, ceea ce mi se pare incorect", a adăugat Dragnea.

 

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că preşedintele nu l-a contrazis.

 

 

În privinţa relaţiei cu şeful statului, Dragnea a subliniat că are toată deschiderea de a se întâlni cu acesta.

 

 

"De câte ori o să fie cazul o să-l sun, de câte ori o să mă caute, o să răspund, dacă va fi cazul să ne întâlnim, cu toată deschiderea. Am spus-o în seara desemnării doamnei Dăncilă ca premier că am apreciat foarte mult, nu numai eu, ci toţi colegii de partid, faptul că a rămas în limitele constituţionale, a respectat majoritatea parlamentară", a adăugat Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22