Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFLady Daddy
2018-02-06
6
Mare păcat că PSD nu și-a dărâmat și Guvernul Dăncilă. Avea ocazia să o facă rapid și câteva motive întemeiate.

Primul ar fi că țara se descurcă mai bine fără guvern. Nu mai e atât de stresată de „țopăiala lui fiscală“ peste venituri, pensii și salarii, unde ce a mărit nu se mai vede, ce a promis s-a scuturat, ce crescuse s-a uscat. Al doilea motiv ar fi că Dăncilă îl copiază pe Dragnea preluându-i toate fixurile - ceea ce e cam redundant. Dăncilă a dovedit asta chiar de la primul discurs: „Cât timp voi fi prim-ministru, nicio altă instituție și niciun alt centru de putere nu va spune guvernului ce să facă“. Gata cu sfaturile, sugestiile și reclamațiile. Mucles! Dăncilă și-a proclamat autonomia.

 

Și asta tocmai când de la Bruxelles curg avertismentele pentru legile justiției. Degeaba! Daddy și Lady Daddy știu ce au de făcut: preluarea ostilă a justiției și a serviciilor secrete care le lipsesc. De altfel, Lady Daddy a precizat din start: „Vom răspunde exclusiv în fața celor aleși, nu a celor numiți“. Exclusiv? Dar ce exclusivistă e Vio! Mai ales că și ea e numită. Cu asemenea apucături s-ar putea ca Guvernul Dăncilă, fiind cel mai rău dintre toate, să dureze mai mult. La economie, Dragnea a avut inspirația să-l numească pe Andrușcă Dănuț (clasa zero) care, neavând habar de nimic și nereușind să lege două cuvinte , nu amenință domeniul cu vreo idee. La cât de neajutorat e Dănuț ăsta, e clar că numai corupția îl ține în viață. Nu e singurul: multiplul inculpat Darius Vâlcov a devenit oficial consilierul primului ministru. Ce-l recomandă? Dragnea și corupția, banii și distracția.

 

A doua zi Darius a fost audiat la DNA. Ce timing are DNA! Dar și penalii au noroc! Exact acum, șase inculpați de vază (cinci ai PSD) din Microsoft au scăpat de acuzații prin prescrierea faptelor. Salvați de clopoțel! Al naibii clopoțel, altfel sună și el în Guvernul Dăncilă. Sfătuită de Darius, Dăncilă nu s-a zgârcit: a promis 30 de miliarde de euro din fonduri europene, 350 km de autostradă, 250 km de cale ferată - toate în trei ani. Încă o dovadă că femeile mint mult mai artistic decât șefii lor. La ordinul lui Dragnea, care îl acuză pe șeful SPP că vrea să-l execute (așa a auzit el din gură în gură), Vio și guvernul ei au renunțat la SPP, pe care să-l vor să mute la MAI, adică la PSD. Vorba poetului: când vezi tipa ce nu simte nici rușine și nici milă, feri în lături, e Dăncilă. Scăpat și el de sub paza SPP, Tăriceanu a relansat lupta cu statul paralel alături de inculpatul Dragomir, fost ofițer SRI.

 

Chiar le stă bine împreună. Nici nu-i mai deosebești. Dar așa-i când se ascute lupta pe servicii: a revenit în actualitate povestea unei rețele de prostituate minore (din 2005) patronată de un chinez protejat de procurori, polițiști și ofițeri SRI care profitau de victimele sechestrate. Printre clienți se afla și fratele șefului SIE, Gabriel Predoiu, care la vremea respectivă era ofițer SRI. DIICOT a clasat dosarul în 2008. Jegoasă istorie! Și câte n-or mai fi! Aflăm despre ele doar când trebuie să mai plece niște persoane. Ducă-se! Păstrat în guvern pentru perfidia sa recunoscută, Tudorel Toader a luat decizia revocării sau nu a d-nei Kövesi, dar n-o dezvăluie: „când voi decide să o fac publică, vă voi anunța“. Normal, încă n-a fost anunțat nici el.

TAGS : Dragnea DNA Darius SRI
Comentarii
Liviu din Timisoara 2018-02-09
Daca ar sti madam Dancila ca a fost comparata cu Dalila,probabil s-ar simti flatata. Asa, e doar vexata. Ultima propozitie este cheia de bolta a actualei guvernari.
Isoscel 2018-02-08
The Iron Lady of the Romanian press ! Cu adevarat asta este Doamna Tia Serbanescu ! Si asta nu doar din talentul enorm pe care il are in arta scrisului . Fiindca daca ar fi numai asta, ar putea fi o laureata a literaturii satirice sau poate chair a literaturi dramatice . Dar Domana Tia is an iron lady fiindca se lupta extraordinar, castigand volunatri, in lupta cu "rugina" acestei natii -Dragnea &Dancila -care ne face sa murim din picioare ca niste cuie strambe ! Pentru mine este o enorma facere de bine orivce afrticol semnat Tia Serbanescu fiindca ne arata ca nu s-au terminat femeile cu la litera D (dame, Dancila, Dan) si nici ca terminatia escu nu este un atribut exculsiv barbatesc romnaesc si pozitiv! Saruta mana , Doamna Serbanescu !
Liviu din Timisoara 2018-02-09
Da, Tia Serbanescu sta lejer langa Rodica Ojog Brasoveanu ca umor si Louis Ferdinand Celine ca bisturiu.
Liviu 2018-02-07
Tia Serbanescu este o institutie si asta de ani buni si sper sa ne rasfete cu creativitatea, inteligenta si sarcasmul - toate fara pereche - inca foarte multi ani.

E un izvor de intelepciune.
Liviu din Timisoara 2018-02-07
Multumim, doamna. Sa nu lasati pana din mana.
BASCA 2018-02-06
O placere morbida sa citesti articolele doamnei Serbanescu,e ca si cum ai vedea disecat in fata ta,cel mai mare dusman posibil.Umorul negru face textul delicios,felicitari si la mai multe!
Total 6 comments.
Recomandari
6502
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22