Șerban Nicolae propus de colegii din PSD pentru înlocuire de la conducerea comisiei SIPA

Dora Vulcan | 07.02.2018

Grupurile parlamentare ale PSD au solicitat înlocuirea unor parlamentari social-democraţi în comisiile speciale şi cele permanente, printre care se află și Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei de anchetă privind arhiva SIPA.

Pe aceeași temă

 

 

 Potrivit documentelor care se află pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri, grupurile parlamentare de la Cameră şi Senat ale PSD solicită înlocuirea senatorului Şerban Nicolae cu senatorul Viorel Salan în Comisia parlamentară de anchetă pentru a clarifica aspecte ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie. Salan va prelua şi preşedinţia comisiei. Nicolae a declarat pentru Agerpres că, de fapt, înlocuirea sa de la conducerea Comisiei de anchetă ar fi fost făcută la solicitarea sa.

 

PSD a mai solicitat de asemenea ca deputatul Ana Birchall, care a preluat portofoliu în Guvernul Dăncilă, să fie înlocuită cu senatorul Titus Corlăţean în Comisia specială comună pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. Corlăţean va prelua şi preşedinţia comisiei.

 

Deputatul Oana Florea urmează să facă parte din Comisia comună pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, în locul deputatului Radu Babuş, iar senatorul Nicolae Marin îl va înlocui, în acceaşi Comisie pentru controlul SRI, pe deputatul Horia Nasra.

 

La cererea PSD, deputatul Simona Bucura-Oprescu urmează să ocupe funcţia de preşedinte a Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei în locul lui Nicolae Bănicioiu, care rămâne simplu membru, iar deputatul Alexandru Rotaru va face parte din Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare în locul deputatul Dănuţ Andruşcă, numit ministru în Guvernul Dăncilă.

 

Toate aceste propuneri vor fi aprobate în şedinţa de plen comun a Parlamentului care are loc miercuri începând cu ora 12,00.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22