Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tudose si Nicolae, sanctionati cu avertisment de CNCD, in schimb CTP a fost amendat
E.B. - - - -
2018-02-07
Actualitate Interna
2

Mihai Tudose, fost premier din partea PSD, a lasat sa se intelega ca acela care va arbora steagul secuiesc poate flutura langa acesta, iar senatorul PSD Serban Nicolae a jignit-o incalificabil pe deputata USR Cosette Chichirau, in direct, chiar plenul Parlamentului.

 

 


Cu toatea astea, amandoi au scapat doar cu avertismente din partea CNCD, in conditiile in care Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru o comparatie deplasata facuta la adresa Vioricai Dancila, arata ziare.com.

 
Senatorul PSD Serban Nicolae, care a ajuns in atentia CNCD dupa ce in timpul votului pe legea 303 privind Statutul magistratilor a jignit-o pe Cosette Chichirau, deputat USR, numind-o "proasta", "nesimtita" si spunandu-i din senin: "Eu am o poza in care dvs faceti sex anal".

 


Al doilea personaj care a starnit scandal a fost Mihai Tudose.

 

"Am transmis ca, daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", declara in ianuarie fostul premier PSD, starnind reactii aprinse in Romania si Ungaria.

 

Ulterior, Mihai Tudose s-a prezentat la CNCD pentru a-si sustine punctul de vedere si a precizat la cateva zile dupa audiere "ca o astfel de interpretare nu este in acord cu principiile sale si considera incidentul o lectie din care a inteles necesitatea unei mai mari atentii in exprimarea publica."

     

A venit si randul jurnalistului Cristian Tudor Popescu sa fie chemat la CNCD dupa ce a comentat coafura Vioricai Dancila, nominalizata la acea vreme pentru functia de premier.

 

"Incep sa ma gandesc ca Susanica Gadea (membra marcanta a regimului ceausist) sau Maria Bobu (fosta sotie a lui Emil Bobu) erau niste lumini in Guvernul lui Ceausescu din anii '80. Cum a ajuns aceasta doamna? Nu pot sa ma abtin... E incorect ce fac... Coafura aceasta imi aminteste de pavianul cu mantie (babuin), o specie pe cale de disparitie. Nu pot sa nu ma gandesc, este exact modul cum e asezata podoaba capilara a pavianului cu mantie (maimuta, n.red.) ", a declarat Cristian Tudor Popescu intr-o emisiune la Digi24.
 
 

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a precizat, conform ziare.com, ca "toate cele trei decizii au fost luate in consens, adica in unanimitate".

 

 
TAGS : serban nicolae psd jugniri tudose amenda chichirau cncd cristian tudor popescu
Comentarii
David 2018-02-07
Corb la corb nu-si mâncă ochii.
AG 2018-02-07
CTPa fost pe drept sanctionat, a jignit grav pavianul.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1935
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22