Dragnea pregătește excluderea din PSD a trădătorilor Bădălău, Ștefănescu, Chirica, Ivan

Dora Vulcan | 08.02.2018

Numărul doi din PSD, președintele executiv Nicolae Bădălău, secretarul general Codrin Ștefănescu, mai izolatul Mihai Chirica de la Iași și europarlamentarul Daniel Ivan sunt pe lista scurtă a celor de care Dragnea își propune să scape în viitorul nu foarte îndepărtat.

Pe aceeași temă

 

 

Eternul incomod: Mihai Chirica, primarul de la Iași

 

Filiala municipală a PSD Iaşi a votat miercuri împotriva excluderii primarului Mihai Chirica din partid, conducerea organizaţiei arătându-şi susţinerea faţă de actualul edil al Iaşiului căruia Comisia de Etică i-a cerut excluderea din partid. Mai mulţi lideri PSD Iaşi i-au reproșat lui Chirica faptul că în luna ianuarie, filiala municipală, controlată de primarul de Iaşi, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

 

 

"Au fost doar două abţineri, în rest, membrii de partid au votat împotriva sancţiunilor propuse de Comisia de Etică. S-a făcut propunerea către Biroul Judeţean că nu se poate accepta excluderea unor oameni din partid. Nu există nici o motivaţie pentru asta. Au fost discuţii aprinse", a spus Mihai Chirica la finalul ședinței, citat de News.ro. 

 

 

El a atras atenția că excluderile nu pot fi făcute decât la propunerea organizaţiei din care aceştia fac parte, adică filiala municipală, cu trimitere la intenția organizației județene de a susține excluderea sa. 

 

 

Organizația Municipală consideră sancțiunile cerute împotriva primarului de la Iași ”neoportune şi nedrepte":

 

 

"De-a lungul ultimilor ani, domnul Mihai Chirica s-a implicat activ în viaţa de partid, depunând eforturi uriaşe pentru reformarea partidului şi refacerea încrederii cetăţenilor în PSD Iaşi. Considerăm că excluderea domnulu iMihai Chirica din partid reprezintă un risc absolut gratuit pentru PSD pentru că face imposibilă o viitoare victorie a acestui partid la alegerile locale din2020 pentru Primăria Iaşi. PSD Iaşi nu-şi permite să piardă primăria celui de-al doilea oraş al României. De asemenea, excluderea domnului Mihai Chirica transmite un semnal extrem de negativ atât la nivel regional cât şi pe plan local membrilor şi simpatizanţilor de partid, inoculând ideea că oricine îşi permite să aibă iniţiativă poate fi oricând scos pe uşa din dos a PSD. Acest lucru va produce dezamăgire şi confuzie în rândul tuturor celor care iubesc acest mare partid", se arată în rezoluţia filialei municipale a PSD Iaşi.

 

 

Biroul Permanent Judeţean şi Comitetul Executiv Judeţean se vor întruni în zilele următoare pentru a lua în discuţie excluderea primarului Mihai Chirica din PSD. Organizația județeană este controlată de Maricel Popa, un apropiat al luI Dragnea.

 

 

Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus marţi Biroului Permanent Judeţean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieşean la adresa conducerii PSD.  În ultimul an, Mihai Chirica a avut puncte de vedere critice la adresa conducerii PSD pe diverse teme, el cerând chiar demisia liderului partidului, Liviu Dragnea.

 

 

„Eu nu am înţeles despre care PSD vorbim: despre PSD - organizaţia care m-a propus să fiu primar - sau despre PSD-ul lui Dragnea, căruia nu-i convine că mai sunt şi oameni cu puncte de vedere. Dacă vrea să distrugă social-democraţia, nu o să poată, pentru că social-democraţia nu s-a născut la Teleorman”, a comentat Mihai Chirica decizia de marți a Comisiei de Etică. 

 

 

Pluton de execuție pentru Cătălin Ivan

 

 

”Ma suna colegi de la Iasi, colegi alaturi de care am crescut in organizatia PSD, sa-mi spuna ca s-a constituit pluton de executie la comanda lui Dragnea pentru ca Mihai Chirica, primarul Iasului, Gabriel Harabagiu, viceprimar si Sorin Iacoban, fost deputat PSD, sa fie exclusi din partid.

Aceasta lovitura data PSD-ului arata ca cei care conduc acum partidul au o agenda personala mult mai importanta decat cea a PSD. Din momentul excluderii celor trei, PSD renunta definitiv la orice sansa de a mai castiga primaria in 2020, si isi asuma public ca nu va mai avea un punct de sprijin la Iasi pentru foarte multi ani de acum inainte. Este o decizie importanta dar, asa cum ne-a obisnuit Liviu Dragnea, neasumata.Tot prin interpusi, ca la Tel Drum sau Salcia,ferma sa de porci, Liviu Dragnea isi rezolva problemele sacrificand orice, oricat si pe oricine.

Decizia de astazi, sau din zilele urmatoare, de excludere a celor trei, paradoxal, nu reprezinta un sfarsit de drum ci, dimpotriva, deschide noi drumuri si scenarii de lucru, toate in defavoarea PSD.

Stiu ca am mai facut-o, dar pentru a intelege mai bine ce se intampla in PSD, va recomand sa mai cititi o data "Ferma animalelor" si veti fi surprinsi cat de natural se asociaza anumite personaje cu politicieni ai zilelor noastre din toate partidele politice”, a comentat europarlamentarul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

Următorii pe listă: trădătorii Bădălău şi Codrin Ştefănescu

 

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să-i dea afară din partid pe cei care au fost de partea lui Mihai Tudose. Surse din conducerea PSD au declarat pentru „Adevărul“ că, în prima şedinţă a Comitetului Executiv, Dragnea va propune excluderea lui Niculae Bădălău  şi a lui Codrin Ştefănescu, pe motiv de trădare.

 

Bădălău a ajuns numărul doi în PSD cu susţinerea lui Dragnea, însă, ulterior a trecut de partea lui Tudose. Bădălău a pierdut zilele trecute şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul său fiind instalat Adrian Ţuţuianu. Bădălău, aflat în concediu în Mexic, nu a participat nici la învestirea din parlament a premierului Dăncilă. Codrin Ştefănescu ar fi fost tras în tabăra lui Tudose chiar de Bădălău. Trădare pe care Dragnea nu o poate ierta, alături de replicile primite din partea lui Ștefănescu în ultima ședință a CEx în care a contestat propunerea făcută de Dragnea la Educație. Ștefănescu s-ar fi reorientat către gruprarea din PSD condusă de Robert Negoiţă (primarul Sectorului 3) şi Gabriela Firea ( primarul Capitalei), care aşteaptă condamnarea lui Dragnea pentru a intra în lupta pentru şefia partidului, mai scrie sursa citaă. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22