Udrea, exmatriculată de la Teologie. DNA e de vină: nu am starea de spirit pentru a studia

Dora Vulcan | 08.02.2018

Elena Udrea a fost exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, unde s-a înscris în 2016 la masterul de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială, pentru că nu s-a prezentat la niciun examen.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

UPDATE: Udrea a găsit vinovatul pentru exmatricularea sa: DNA.  

 "Imi pare rau ca nu am reusit sa termin acum cursurile de master, pentru ca pur si simplu nu am timpul necesar si mai ales nu am starea de spirit pentru a studia temeinic teologia in aceasta perioada.. Eu am ales sa fac acest masterat din pasiune, nu pentru CV, ca urmare dorinta mea este chiar sa cercetez, sa aflu lucruri, nu sa trec examenele cum isi iau altii “doctoratele”. Cand am inceput, aveam un dosar penal in instanta, acum am trei!!!!!!, am cate 5, 6 termene pe luna, mii de pagini de citit, aparari de pregatit...aproape tot timpul meu e dedicat acestei saga penale... Dupa ce se va termina, voi relua cu siguranta cursurile. Pana atunci, raman aceeasi practicanta religioasa si la fel de interesata de credinta si influentele credintei asupra vietii noastre.

Probabil ca imi trebuie tocmai o credinta mai mare, pe care inca incerc sa o dobandesc, pentru a putea ignora aceasta lupta pe care o duc de trei ani si a ma preocupa mai mult de lucruri cu adevarat importante in viata, cum este aflarea lui Dumnezeu si relatia noastra cu Divinitatea.

Pentru ca suntem aici, va rog sa cititi o carte care va poate schimba perspectiva asupra religiei si sigur va poate schimba viata! “Predica de pe munte”, de Emmet Fox", scrie Elena Udrea pe Facebook.

 

 

"D-na Elena Udrea a fost exmatriculată anul trecut în luna octombrie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă pentru că nu s-a prezentat la niciun examen la masterul de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială la care era înscrisă, iar conform procedurii s-a luat această decizie. Pentru că nu s-a prezentat la niciun exemen, mă îndoiesc că a fost şi la cursuri. La masterul respectiv, restul de 16 masteranzi înscrişi continuă studiile, cu excepţia d-nei Udrea", a declarat pentru Mediafax decanul facultății Vasile Stanciu.

 

 

Elena Udrea a participat în 7 octombrie 2016 la primul curs de master la Facultatea de Teologie a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca, dezvăluind că a avut emoţii şi că s-a simţit ca în anii de facultate, ca o studentă oarecare, făcând din eveniment un spectacol mediatic uriași cu confesiuni pline de smerenie și îndemnuri la parcurgerea textelor biblice. S-a vindecat, însă, odată cu primii termeni mai tari scăpați pe rețeaua de socializare după ce s-a simțit datoare să intervină în cazuri publice controversate. 

 

 

"Am avut un prim curs de Psihologia religiilor, în cadrul masterului de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială, e interesant mai ales pentru cei care nu au făcut nici psihologie, nici religie, cum sunt eu. Mă bucur că am ales să vin la Cluj, la Facultatea de Teologie, am întâlnit oameni de la facultate, decanul, sunt oameni extraordinari, care contribuie la prestigiul universităţii. Nu este o zi complicată, este prima zi, vom mai avea cursuri până la ora 15. Mai avem Psihologia adolescentului, pentru o primă zi este o introducere în psihologie, binevenită. Mă bucur pentru această alegere, am avut ceva emoţii şi mă simt ca în anii de facultate. Am intrat în sala de curs, unde erau colegii din grupa de master şi am avut exact emoţia de acum 20 de ani, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Mă simt ca o studentă oarecare care vine la cursuri şi aşteaptă să îşi cunoască profesorii, colegii", a spus atunci Elena Udrea.

 

 

Aceasta a precizat că va veni la Cluj de câte ori vor fi cursuri pe care a ales să le urmeze, săptămânal sau când sunt obligatorii, iar în rest le va obţine pe mail.

 

 

"Masterul nu îl fac de dragul de a face, ci vreau să aprofundez acest domeniu pentru a-l folosi în mod temeinic şi ştiinţific, nu doar aşa, prin cunoştinţele dobândite de mine însămi. Nu mă mut cu chirie, nu stau decât o singură noapte în Cluj şi voi sta la prieteni sau la hotel. Nu am nevoie de dispensă de la procuror, pot să circul în România fără probleme", a subliniat aceasta.

 

 

Întrebată dacă va avea o ţinută sobră la cursuri, Elena Udrea a arătat că în afară de poze de pe plajă nu ştie când nu a avut o ţinută decentă.

 

 

"Oricum nu veneam la cursuri altfel decât în ţinută office", a menţionat deputatul.

 

 

Udrea a susţinut că este important ca despre religie şi credinţă să se vorbească şi în zonele publice, pentru persoane care nu ar ajunge să audă un astfel de subiect în mod normal, cum ar fi tinerii sau cei care au o activitate care nu are legătură cu biserica.

 

 

"Toată această atenţie şi interes din partea presei faţă de prezenţa mea la cursuri ajută şi foarte mulţi vor deveni interesaţi la rândul lor de aceste subiecte", a mai spus Elena Udrea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22