Romarm și firma lobbystului care l-a dus pe Dragnea în SUA au semnat un acord secret

Dora Vulcan | 09.02.2018

Reprezentantii Romarm si oficialii firmei americane Circinus, detinuta de Elliot Broidy, lobbistul care l-a invitat pe Liviu Dragnea in ianuarie 2017 la ceremonia de investire a presedintelui Donald Trump, au semnat un acord secret pe 1 februarie, scrie Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Acordul a fost semnat in mare secret in urma cu o saptamana, fara presa si comunicate oficiale, in mod netransparent, desi la eveniment au participat ministrul economiei, Danut Andrusca, ministrul Apararii, Mihai Fifor si ambasadorul american Hans Klemm, scrie Hotnews.ro.

 

 

Desi oficialii Ministerului Economiei n-au spus despre ce acord este vorba, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro ar fi vorba de realizarea sistemului C4ISR, unul din programele prioritare majore de inzestrare a Fortelor Armate, cu o valoare estimata la circa 180 de milioane de euro.

 

 

Ziarul Adevarul, detinut de Cristian Burci, este singura organizatie de presa care a relatat despre acord, intr-un articol publicat a doua zi dupa eveniment, in data de 2 februarie, insa ulterior a sters complet in mod bizar articolul de pe site. Articolul s-a pastrat insa in memoria cache de la Google si relateaza pe larg evenimentul, cu declaratii in exclusivitate din partea reprezentantilor companiei americane Circinus Defense. Adevarul scrie ca acordul a fost semnat intre Romarm si compania Circinus Defense SRL.

 

 

Jurnalistii de la publicatia americana McClatchydc.com au publicat, joi, o ampla investigatie despre afacerile lobbystului american Elliot Broidy si sugereaza ca invitarea lui Dragnea si Grindeanu in Statele Unite are legatura cu interesele sale in extinderea businessului in zona contractelor militare, avand in vedere ca Romania este una din tarile care aloca 2% din PIB pentru dotarea armatei. 

 

 

Potrivit sursei citate, una din firmele lui Broidy, cel care a semnat invitatia pentru Dragnea si Grindeanu pentru a participa in ianuarie 2017 la ceremonia de investire a presedintelui american Donald Trump, si-a deschis in luna mai 2017 o filiala in Romania. Este vorba de Circinus Defense SRL, al carei actionar cu 99% este Circinus LLC, firma specializata in servicii high tech pentru armata, detinuta de Broidy.

 

 

Oficialii Ministerului Economiei au confirmat, la solicitarea HotNews.ro, semnarea acordului intre Circinus si Romarm, eveniment despre care la vremea respectiva nu s-a comunicat nici o informatie in mod oficial, nici de partea romana, nici de partea americana. De regula, acest tip de evenimente sunt amplu mediatizate, fiind vorba de contracte importante din cadrul parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite. 

 

Citește articolul integral pe Hotnews.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22