Dragnea lasă de înţeles că în spatele dezbaterii din PE pe tema justiţiei a stat o conspiraţie

E.b. | 09.02.2018

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat azi că era de aşteptat ca Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, să nu fie lăsat să vorbească la dezbaterea din Parlamentul European pe tema justiţiei din România.

Pe aceeași temă

  
Ca şi cum la mijloc ar fi fost vorba despre despre o adevărată conspiraţie împotriva puterii de la Bucureşti, Dragnea s-a întrebat retoric dacă acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi dacă era vorba despre ministrul Justiţiei din Germania.


Dragnea a mai afirmat azi că la dezbaterea pe legile Justiţiei care a avut loc zilele trecute la Strasbourg s-au spus "foarte multe minciuni" chiar de către europarlamentari români, în timp ce alţi eurodeputaţi au explicat adevărul din România.


El a subliniat că premierul Viorica Dăncilă nu a primit invitaţie la această dezbatere şi a adăugat că era de aşteptat ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să nu fi fost lăsat să ia cuvântul în planul Parlamentului European.


"Era de aşteptat să nu-l fi lăsat să ia cuvântul. Am auzit tot felul de explicaţii, că nu e în procedură, că nu se poate. Dacă era ministrul de Justiţie din Germania de exemplu, nu-l lăsau să ia cuvântul? Adică îl ţineau în sală şi nu-i dădeau microfonul când se vorbea despre justiţia din România? 

 

Acolo am văzut foarte multe minciuni din partea unor europarlamentari români, care au ajuns acolo pe votul românilor, care au minţit cu neruşinare. În acelaşi timp, am văzut europarlamentari român buni patrioţi care, cu curaj, cu foarte multă rigoare, au explicat de fapt adevărul din România. Am văzut şi europarlamentari din alte ţări care au susţinut acest punct de vedere. Eu cred că ceea ce au gândit şi au vrut să monteze aceşti mincinoşi în Parlamentul European s-a întors împotriva lor", a declarat Dragnea la Parlament, citat de Agerpres

 

În opinia lui Dragnea, problema nu era să meargă premierul. "De ce nu a fost lăsat să vorbească ministrul Justiţiei? Că vorbea despre justiţie"

 

*****************
 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat miercuri seară, la Strasbourg, că nu este mulţumit de dezbaterea din plenul Parlamentului European privind modificările la legile justiţiei din România, spunând că "s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă" şi că afirmaţiile făcute de comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, "probabil nu emană de la dânsa". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22