Mihai Chirica, primarul Iașiului, un critic vehement al lui Dragnea, a fost exclus din PSD

E.b. | 09.02.2018

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a declarat azi că decizia filialei județene a PSD de a-l exclude din partid este „un exercițiu în favoarea lui Liviu Dragnea”. Alături de Chirica, au fost excluși din PSD și viceprimarul Gabriel Harabagiu, și fostul deputat Sorin Iacoban.

Pe aceeași temă

 

 

Majoritatea membrilor Biroului Permanent Județean Iași au votat azi excluderea din PSD a primarului Mihai Chirica.

 

Decizia vine după ce, acum trei zile, Comisia de Etică a PSD Iași a propus sancționarea acestuia pentru atacurile repetate la adresa conducerii partidului.
 
 
Din cei 23 de membri ai BPJ Iași, 18 au votat, potrivit unui primar PSD, pentru excluderea lui Mihai Chirica din PSD, conform Digi24.


Alături de Mihai Chirica, au fost excluși din PSD și viceprimarul Gabriel Harabagiu, și fostul deputat Sorin Iacoban.

 

Ședința BPJ Iași a durat circa trei ore.

 

Săptămâna viitoare, Comitetul Executiv Județean va lua doar act de decizia Biroului Permanent Județean Iași.

 

Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus, marţi, Biroului Permanent Judeţean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieşean la adresa conducerii PSD.

 

Reprezentanţi din conducerea PSD Iaşi au confirmat marţi seară faptul că membrii Comisiei de Etică au decis cu patru voturi din şapte excluderea primarului de Iaşi Miha Chirica din PSD, propunerea fiind înaintată Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei.

 

"Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze"

 

În contextul conflictului dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, Chirica a arătat că ar fi bine ca partidul să facă o mișcare inteligentă și să-și schimbe conducerea. „Având în vedere ceea ce se întâmplă cu marea masă a românilor faţă de încrederea pe care o acordă Parlamentului şi Guvernului, ştiut fiind faptul că ambele structuri democratice se confundă în momentul de faţă cu partidul majoritar, structura majoritară, PSD+ALDE, sigur, ar trebui să îngrijoreze foarte mult şi PSD, ca cel mai mare partid al României, în momentul de faţă să facă o mişcare dacă putem spune şi inteligentă şi să schimbe conducerea, astfel încât să poată recupera paşii pierduţi în 2017”, declara primarul Iașiului.

 

Și pe parcursul anului 2017, edilul a susținut, de mai multe ori, că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze. „Degringolada în care se zbate România de astăzi şi PSD de astăzi i se datorează în proporţie de sută la sută. Să îşi dea demisia pentru a nu fi demis. Ar fi ultima măsură de onoare pe care ar putea să o ia, având în vedere că România este pe descreştere, într-un haos evident, politic şi administrativ. Şi nu cred că haosul mai poate să guverneze în momentul de faţă”, spunea Mihai Chirica în noiembrie 2017.

 

În februarie 2017, primarul a fost sancționat cu retragerea sprijinului politic pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al PSD la nivel național. Decizia a fost luată de conducerea centrală a PSD ca urmare a criticilor formulate de Mihai Chirica la adresa lui Florin Iordache și a adoptării OUG 13. Primarul declara că Executivul nu trebuie să dea ordonanțe pe Justiție și se poziționa împotriva stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu.


 

Chirica, după excluderea din PSD: Un exercițiu favorabil lui Dragnea

 


 Mihai Chirica spune că decizia filialei județene a PSD de a-l exclude din partid este „un exercițiu în favoarea lui Liviu Dragnea”, președintele PSD.

 

Edilul mai spune, conform Digi24, că pentru excluderea sa s-au pronunțat „cei care au susținut Ordonanța 13 și revoluția fiscală”.

 

E o situație de râs, în condițiile în care breaking-news-urile de azi vorbesc de Dragnea într-o cu totul altă situație”, a spus Chirica la Digi24.

 

 El se referea la informațiile făcute publice de Rise Project despre preluarea de către fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea, a patrimoniului firmei Tel Drum, înainte de societatea să ceară intrarea în insolvență.

 

Rise Project a relatat că Valentin Ștefan Dragnea, a cumpărat de la Tel Drum patru proprietăți, în total 3,9 hectare, la intrarea în Turnu Măgurele, printre care și vila de protocol a Partidului Comunist, cu piscină și acareturile aferente, după cum reiese dintr-o investigație Rise Project. Procedurile ar fi fost demara

 

El a adăugat că va contesta decizia PSD Iași, pentru că, în calitate de simplu membru al partidului, decizia în privința excluderii sale putea fi luată doar de filiala municipală, nu de cea județeană.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22