Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Pyeongchang, JO de iarnă: Flacăra Olimpică va dezgheţa relaţia dintre Seul şi Phenian?
E.B. - - - -
2018-02-09
International
0

Ediţia a XXIII-a a Jocurilor Olimpice de iarnă, găzduită de Pyeongchang, Coreea de Sud, între 9 şi 25 februarie, a fost declarată deschisă oficial de către preşedintele Republicii Coreea, Moon Jae-in, vineri, în cadrul unei ceremonii spectaculoase.

  

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 a debutat cu un schimb de mesaje politicoase, care părea de neconceput în urmă cu câteva săptămâni, între Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, şi Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, ca un simbol al Jocurilor păcii dorite de ţara organizatoare, relatează AFP, conform stirileprotv.
 

O imagine fugitivă, dar un zâmbet surprins de camerele de filmat a avut loc în momentul debutului ceremoniei de deschidere, puţin după ora locală 20,00, atunci când Kim Yo Jong, primul membru al dinastiei conducătoare a Nordului care a pus piciorul pe pământul rival după sfârşitul războiului dintre cele două Corei, în 1953, şi Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, şi-au strâns mâna. Un gest de o banalitate absolută, dar cu o importanţă extraordinară ţinând cont de situaţia geopolitică.

 


 

Jocurile Olimpice 2018 au devenit astfel martorele unei  posibile apropieri dintre cele două Corei, inamici istorici după 1953.

TAGS : Coreea de Nord Kim Jong Un Pyeongchang Jocurile Olipice Kim Yo Jong Moon Jae-in
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1575
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22