Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mahmoud Abbas merge în Rusia să se asigure de sprijinul Moscovei în faţa Washingtonului
E.B. - - - -
2018-02-12
International
2

Mahmoud Abbas, președinte al Autorității Naționale Palestiniene, este aşteptat luni în Rusia. Vizită survine la două zile după o serie de raiduri aeriene ale Israelului asupra a 12 ţinte siriene şi iraniene ca represalii la incursiunea unei drone iraniene în spaţiul său aerian.

 


Mahmoud Abbas încercă să obţină de la preşedintele rus Vladimir Putin sprijinul Moscovei după ce SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

 

Prevăzută iniţial să aibă loc în staţiunea balneară Soci, întâlnirea a fost mutată la Moscova, din cauza prăbuşirii unui avion de linie în capitala Rusiei, accident soldat cu 71 de morţi, conform Kremlinului.

 

Această vizită survine la două zile după o serie de raiduri aeriene ale Israelului asupra a 12 ţinte siriene şi iraniene ca represalii, conform Israelului, la incursiunea unei drone iraniene în spaţiul său aerian.


Vladimir Putin şi Benjamin Netanyahu au discutat la telefon după aceste atacuri. Preşedintele rus a atras atenţia asupra unei "spirale periculoase" în Siria, în timp ce Benjamin Netanyahu a dat asigurări că Israelul "va continua să îi lovească pe toţi cei care vor încerca să ne atace".


Mahmoud Abbas, care refuză orice contact cu administraţia preşedintelui american Donald Trump după ce Washingtonul a recunoscut la sfârşitul lui 2017 Ierusalimul drept capitală a Israelului, urmează să susţină un discurs în Consiliul de Securitate al ONU la 20 februarie.


Palestinienii consideră decizia americană, care este în opoziţie cu diplomaţia internaţională din ultimele decenii, o negare a revendicărilor lor privind Ierusalimul de Est anexat şi ocupat.


Acuzat de ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, că nu are curajul necesar să ajungă la un acord de pace cu Israelul, Abbas respinge orice mediere a Washingtonului în reglementarea conflictului israeliano-palestinian şi a promis poporului său că va acţiona pentru recunoaşterea deplină a unui stat palestinian de către ONU.


"Cu această vizită, Abbas încearcă din nou să se asigure de sprijinul Rusiei, aliatul său de cursă lungă, şi să îl împiedice pe Netanyahu să deturneze Moscova" de la linia sa oficială, a declarat pentru AFP Alexander Shumilin, de la Centrul de Analiză a Conflictelor din Orientul Mijlociu

TAGS : rusia sua mahmoud abbas putin vizita sustinere ierusalim
Comentarii
Theodor Iliescu 2018-02-16
Foarte bine ! Dar sa ceara lui "putinica" si "ceva" dolari ca Mr. Trump le va taia "macaroana" ! Sicred ca asa le trebue ! Prea joaca "la multe capete" - ba cu pacea - ba cu lichidarea terorismului - etc. Pungasii astia iau ca. 700 milioane de dolari dela americani - dar nu se sfiiesc sa-i injure cum le vine la gura ! Deci : Sa meraga la rusnaci si sa ia .... prful de pe toba !!
Emil 2018-02-12
Mahmud Abbas se duce la Moscova, ca sa-si aduca aminte de tinerete, cand isi facea studiile "doctorale" la universitatea Lubumba.
Total 2 comments.
Mai multe din International
1788
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22