Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dancila nu-l «abandoneaza» pe Valcov, condamnat la 8 ani: Trece printr-un moment dificil
E.B. - - - -
2018-02-12
Actualitate Interna
1

Premierul Viorica Dancila sustine ca nu ii va cere demisia consilierului sau Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, pana cand aceasta nu va fi condmant definitiv.

 

"Ce pot să vă spun este că nu amabandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Atunci când vom avea o hotărâre definitvă, abordarea mea probabil va fi diferită. Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la o prezumţie de nevinovăţie. Eu cred că acest lucru ar trebui să i se aplice fiecărui român, indiferent de locul unde se află. Am votat o directivă europeană care susţine prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală. Nu pot să neg ceva ce am votat”, a declarat Viorica Dăncilă, referitor la condamnare lui Vâlcov, conform News.ro.

 

 

*****************

 

Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina si consilier al premierului, a fost condamnat joi de ICCJ la opt ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

 

Potrivit deciziei instantei, Valcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicandu-se pedeapsa cea mai mare, la care se adauga un spor, rezultand astfel o condamnare finala de 8 ani.

 

Totodata,  DNA a confisca de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind mentinut sechestrul asigurator dispus de procurorii DNA. 

TAGS : dancila justitie valcov condamnat moment dificil abandon echipa
Comentarii
Marius Nicolescu 2018-02-12
Lăsați-o, doamna Dăncilă și pe tovarășa Plumb Rovana sa-și poată dovedi nevinovăția. Asta așa, să nu vă fie greu sa țineți atâția demnitari în brațe, cum ați învățat la Bruxelles. Deși acolo, sunt convins, vi s-a predat altă lecție.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1190
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22