Ambasada SUA: Justiția a fost subiectul discutat la întâlnirea Dăncilă-Klemm

Dora Vulcan | 12.02.2018

Ambasadorul Hans Klemm a discutat cu premierul Viorica Dancila subiectul Justitiei la intalnirea de luni de la Guvern, arata Ambasada SUA intr-un raspuns pentru HotNews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Guvernul: prim-ministrul Viorica Dancila si-a exprimat ingrijorarea privind caderea de saptamana trecuta a indicelui Dow Jones

 

"Prim-ministrul Viorica Dancila si-a exprimat ingrijorarea privind caderea de saptamana trecuta a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) si, totodata, speranta ca aceasta situatie nu va continua intrucat ar genera potentiale efecte la nivel global", se arata intr-un comunicat al Guvernului. Aceasta ingrijorare a fost exprimata in fata ambasadorul SUA, Hans Klemm, care a fost primit luni, la Palatul Victoria. Potrivit Guvernului, Viorica Dancila a abordat discutia cu privire la perspectivele posibilitatii de a elimina, in cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurta sedere pentru cetatenii romani care calatoresc in SUA, prin includerea Romaniei in Programul Visa Waiver.

 

Viorica Dancila a subliniat cresterea semnificativa a resurselor alocate de catre Romania inzestrarii fortelor armate si cresterii capabilitatilor acestora si a exprimat convingerea ca programele de achizitie vor juca un rol important asupra intregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmand sa produca efecte dincolo de colaborarea in materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperarii economice dintre tara noastra si Statele Unite ale Americii, se mai precizeaza in comunicat.

 

Potrivit acestuia, ambele parti si-au exprimat determinarea de a colabora in vederea intaririi segmentului economic al Parteneriatului Strategic, pornind de la rezultatele foarte bune ale cooperarii bilaterale inregistrate in 2017.

 

Viorica Dancila a subliniat deschiderea economiei romanesti fata de investitorii americani, incurajand misiunea diplomatica a SUA la Bucuresti sa transmita, cat mai curand posibil, o lista a companiilor americane interesate sa investeasca in Romania. Premierul a subliniat importanta investitorilor americani pe piata romaneasca, evidentiind importanta acordata de Executiv acestui proiect major de investitii. Totodata, concretizarea si succesul acestui proiect sunt esentiale pentru aprofundarea cooperarii economice  bilaterale, a subliniat prim-ministrul Viorica Dancila.

 

De asemenea, seful Executivului a vorbit despre candidatura Romaniei la OCDE, solicitand sprijinul SUA pentru promovarea acesteia.

 

Premierul roman a transmis partii americane invitatia de a participa, la cel mai inalt rang, in septembrie, la Bucuresti, la reuniunea statelor "Initiativa celor Trei Mari".

 

Ambasadorul Hans Klemm a exprimat convingerea privind continuarea dinamicii pozitive in relatia bilaterala si interesul misiunii diplomatice a Statelor Unite la Bucuresti, de a continua dialogul cu institutiile din Romania, in vederea implementarii proiectelor comune si valorificarea oportunitatilor oferite de Parteneriatul Strategic pentru promovarea valorilor si intereselor celor doi parteneri.

 

Potrivit Guvernului, ambasadorul SUA a transmis aprecierea partii americane pentru faptul ca Romania promoveaza un model in ceea ce priveste egalitatea de gen, prin numirea unei femei la conducerea Executivului, si a subliniat disponibilitatea de a sprijini eforturile sale de a consolida Romania si relatiile romano-americane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22