Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Raluca Prună sugereaza ca ministrul justitiei va cere revocarea lui Kovesi:”Va juca la b”
I.M. - - - -
2018-02-13
Actualitate Interna
3

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, sustine ca la intoarcerea din Japonia ministrul Tudorel Toader va propune revocarea sefei DNA invocind Art.51 lit.b din Legea 303/2004.

 

Articolul la care se refera Raluca Pruna vorbeste despre  exercitarea ”necorespunzatoare privind organizarea eficientă, comportamentul și comunicarea, asumarea responsabilităților și aptitudinile manageriale”.

 

Fostul ministru al justitiei mai spune in postarea de pe facebook ca prezentarea in parlament a concluziilor raportului de activitate al Ministerului Public de catre ministrul justitiei este o obligatie legala, prevazuta de legea 304/2004, articolul 79, care nu are ”nimic de a face cu procedura de revocare a procurorilor sefi.” O astfel de propunere este asumata de ministru in baza altor prevederi si nu se prezinta parlamentului”, scrie Raluca Pruna pe facebook..

 

 

Postarea integrala

 

 

„Ana are mere. Domnul ministru Tudorel Toader are un raport. Raportul are o concluzie. Nu va grabiti, nu e un silogism, nu stim daca T Toader are o concluzie. Stim insa ca epopeea vorbitului in cimilituri e gata.

 

Si legea asa cum e acum are niste prevederi privind revocarea unui procuror sef. Propunerea de revocare se face in cazul in care procurorul sef:

 

a) nu mai îndeplineste una dintre condițiile necesare pentru numirea în funcția de conducere;

 

b) exercită necorespunzător atribuțiile manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul și comunicarea, asumarea responsabilităților și aptitudinile manageriale;

 

c) s-a aplicat una dintre sancțiunile disciplinare.

 

Ana spune nu e a, nu e c. Tudorel Toader va juca la b. Imediat ce vine din Japonia de unde e somat sa se intoarca urgent. Nu era clar de ce a plecat acolo pentru o saptamana, dar umbla vorba prin targ ca s-ar fi intalnit cu ceva primari la o conferinta.

 

Ohayou gozaimasu, domnule ministru, ca rasare soarele curand in Japonia si e marti 13...”, scrie Raluca Prună, pe Facebook.

TAGS : tudorel toader kovesi raluca pruna DNA revocare parlament raport evaluare
Comentarii
nidru 2018-02-14
,,Profesorul" Gudurel stlpul Justitiei are si el niste schelete prin dulap de care nu poate scapa!
?????? 2018-02-14
Cum ați comenta despre "intervenția euforică", a doamnei Prună, cea care a contribuit la modificări aduse reglementării "infracțiunilor, pedepselor și regimul executării lor", prin OUG, după ce Inspecția Juduciară ar fi prezentat concluziile verificărilor activității DNA în CSM, CSM care nu a exprimat o concluzie oficială despre raportul prezentat de Inspecția Judiciară și nu ar fi făcut recomandări referitore la concluziile raportului ?
Vai de capul tau doamna, 2018-02-13
Penalii cer revocarea doamnei Kovesi pentru a descuraja lupta anticoruptie nu pentru articolul 51.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2215
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22