Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Concert în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai
- - - -
2018-02-13
Cultura
0

2018 / 02 / 21

În ultima dintre cele trei luni de doliu ale Familiei Regale a României, Corul Regal, Opera Clandestina şi Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, în parteneriat cu Arhidieceza Romano-Catolică din Bucureşti, organizează la un concert comemorativ în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Evenimentul are loc miercuri, 21 februarie, de la ora 19:30, la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din Bucureşti.

Lucrarea Funeral Sentences de Henry Purcell, cunoscută şi sub numele de Music for the funeral of Queen Mary, prezentată în premieră în România, a fost compusă şi interpretată la moartea Reginei Maria a II-a a Marii Britanii (1662-1694), precum şi la propria înmormântare a compozitorului britanic, în anul 1695, şi reprezintă o muzică impregnată, în egală măsură, de elemente regale, militare şi religioase.

În cadrul concertului îşi vor da concursul o serie de tineri muzicieni, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, membri ai ansamblurilor Corul Regal şi Opera Clandestina, companie independentă de operă, operetă, vocal-simfonic, balet şi teatru.

Intrarea este liberă.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
1020
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22