Cartelul anti-DNA incearca sa convinga jurnalistii straini ca sefa DNA trebuie schimbata

I.m. | 14.02.2018

Compania de PR Project Associates, cu sediul în Londra, care se ocupă, contra cost, cu managementul reputaţiei si imaginii persoanelor private sau firmelor a trimis, dupa colajul de inregistrari difuzat duminica de Antena 3 si RTV, o serie de e-mailuri, unor jurnalisti straini care acopera Romania.

Pe aceeași temă

 

 

In mesajele respective erau repetate toate acuzatiile aduse de Vlad Cosma procurorilor si Laurei Codruta Kovesi.

 

Din acest demers se vede ca Alianta anti-DNA care da atacul zilele acestea fortind revocarea Laurei Codruta Kovesi nu se limiteaza din punct de vedere mediatic la televiziunile patronate de Ghita si Voiculescu, ci incearca sa convinga si jurnalistii straini care acopera Romania ca sefa DNA este capul rautatilor li face abuz de putere.

 

Informatia a fost facuta publica de Lucian Mândruta la Jurnalul de Seara de la Digi 24 si de Dan Tapalaga intr-un articol publicat pe HotNews.

 

 

Ca persoane de contact pentru informatii suplimentare sunt oferite numele lui Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Ghita, Liviu Plesoianu, Renate Weber, Bogdan Chireac, Daniel Dragomir si Ingrid Mocanu, toti cunoscuti drept advesari inversunati ai luptei anticoruptie si ai sefei DNA.

 

Despre Daniel Dragomir se afirma în emailul transmis de compania de PR că este „una dintre cele mai importante voci ale luptei anticorupție din România”, desi fostul ofiter SRI are deja o condamnare cu suspendare la un an de inchisoare si este anchetat in dosaruul Black Cube, cel care viza tentativa de spionare si discreditare a Codrutei Kovesi.

 

Fragment din maiul primmit de jurnalistii straini ( preluare HotNews.ro)

 

  • “ (…) Earlier this evening, RomanianTV and Antena3 broadcast several audio and video tapes that apparently show DNA prosecutors routinely faking documents and fabricating evidence in investigations relating to the former Romanian Prime Minister Victor Ponta, and former MP Sebastian Ghita (…) The allegations made in the tapes that these practices have become inherent within the DNA suggest that this systemic corruption comes from the very top, where undoubtedly, honest and hard-working prosecutors, are potentially being led by people willing to break every rule and abuse every power to secure a conviction – and in doing so, make a mockery of the notion of the principles of justice in Romania. The issue deserves significant examination ahead of the country’s upcoming Presidency of the EU Council in 2019. This has significant repercussions for the UK with the shadow of Brexit looming over the country’s future relationship with the EU. Currently, the European Arrest Warrant is used as a tool whereby such practices have been entangled in the UK’s judicial system. Through the EAW, the UK has risked undermining its hard-won status as a  by being compelled to implement decisions by other EU jurisdictions, including Romania, that would never have passed here. So far the Government has expressed a desire to remain within the current EAW, post-Brexit, whereas the country may better be suited to joining a bilateral extradition agreement instead.”

 

 

Identitatea celui care a platit firma de PR din Londra  nu este cunoscuta.  Dan Tapalaga il suspecteaza insa pe Alexander Adamescu: ”ultimele randuri indica destul de limpede ca avem de-a face din nou cu lobbyistii angajati de Alexander Adamescu. Acesta se lupta sa convinga Tribunalul londonez, care urmeaza sa judece cererea de extradare pe data de 27 februarie, ca si el este victima abuzurilor din sistemul de justitie romanesc”.

 

Potrivit descrierii oficiale de pe site-ul său, Project Associates, cu sediul în Londra, se ocupă cu managementul reputaţiei. Oferă consultanţă atât corporaţiilor, cât şi persoanelor fizice sau guvernelor. Are birouri în Londra şi Bruxelles, dar mai are echipe şi în Paris, Berlin şi Berna, echipe din care fac parte foşti jurnalişti, politicieni şi oameni de afaceri.

 

Din boardul companiei fac parte baroneasa Catherine Ashton, fosta şefă a diplomaţiei UE, un fost şef al armatei britanice şi un fost ministru iordanian de Externe, potrivit Digi 24.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22