Carmen Dan îi cere lui Kovesi revocarea detașării polițiștilor acuzați de inculpatul Cosma

Dora Vulcan | 14.02.2018

Ministrul de Interne Carmen Dan cere revocarea detașării a doi ofițeri la DNA de la Poliția Judiciară despre care inculpatul Vlad Cosma a spus că ar fi implicați în falsificarea de probe. Este vorba despre comisarii-șefi din cadrul DNA Mihai Iordache și Florea Gabriel.

Pe aceeași temă

 

 

” Având în vedere aspectele apărute în spațiul public, ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului șef DNA revocarea detașării din funcție a celor doi polițiști care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova.

 

Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela.

 

Solicitarea a fost făcută în cursul zilei de marți, 13 februarie 2018”, anunţă miercuri, într-un comunicat, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

Potrivit OUG 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului şef, informează MAI.

 

 

„Din acest grup organizat fac parte Onea Lucian, procuror-şef al DNA, Deaconu Giruela, şi naşa domnului Onea, celebrul procuror suspendat Negulescu, cât şi poliţiştii judiciari Mihai Iordache şi Florea Gabriel. Scopul lor era să inventeze dosare, pe baza probelor fabricate. În acest mod a fost promovat Negulescu, zis Portocală împreună cu procurorul Onea fabrica probe pentru dosarul care îl viza pe premierul Ponta. Grupul infracţional a aşteptat şi au început să facă probe împotriva premierului şi a celor din jurul său”, a acuzat fostul deputat PSD Vlad Cosma în materialele difuzate duminica seara de Antena 3 și RTV, în care susține că i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22