Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Carmen Dan îi cere lui Kovesi revocarea detașării polițiștilor acuzați de inculpatul Cosma
Dora Vulcan - - - -
2018-02-14
Actualitate Interna
1

Ministrul de Interne Carmen Dan cere revocarea detașării a doi ofițeri la DNA de la Poliția Judiciară despre care inculpatul Vlad Cosma a spus că ar fi implicați în falsificarea de probe. Este vorba despre comisarii-șefi din cadrul DNA Mihai Iordache și Florea Gabriel.

 

 

” Având în vedere aspectele apărute în spațiul public, ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului șef DNA revocarea detașării din funcție a celor doi polițiști care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova.

 

Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela.

 

Solicitarea a fost făcută în cursul zilei de marți, 13 februarie 2018”, anunţă miercuri, într-un comunicat, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

Potrivit OUG 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului şef, informează MAI.

 

 

„Din acest grup organizat fac parte Onea Lucian, procuror-şef al DNA, Deaconu Giruela, şi naşa domnului Onea, celebrul procuror suspendat Negulescu, cât şi poliţiştii judiciari Mihai Iordache şi Florea Gabriel. Scopul lor era să inventeze dosare, pe baza probelor fabricate. În acest mod a fost promovat Negulescu, zis Portocală împreună cu procurorul Onea fabrica probe pentru dosarul care îl viza pe premierul Ponta. Grupul infracţional a aşteptat şi au început să facă probe împotriva premierului şi a celor din jurul său”, a acuzat fostul deputat PSD Vlad Cosma în materialele difuzate duminica seara de Antena 3 și RTV, în care susține că i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

 

 

 

TAGS : guvern psd dancila ministru interne carmen dan cerere revocare politisti judiciari acuzatii inculpati vlad cosma
Comentarii
Cosa nostra! 2018-02-14
De ce nu le crapati capul cu sabia la politistii care se ating de inculpati si mafioti?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1403
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22