Sindicatele din Învățământ amenință cu grevă generală și cu boicotarea Bacalaureatului

Redactia | 15.02.2018

Liderii sindicatelor din Educație au amenințat ieri cu greva generală și boicotarea examenului de Bacalaureat dacă nu li se rezolvă situația salarială.

Pe aceeași temă

 

 

 

Mai multe zeci de profesori s-au adunat ieri în fața Ministerului Educației, nemulțumiți de întârzierea pentru a doua lună consecutiv a achitării salariilor personalului didactic și de incertitudinile privind salariile din Învățământ generate de legea salarizării și de modificările la Codul Fiscal.

 

 

Sindicaliștii au cerut să fie primiți de ministrul Valentin Popa dar acesta nu se afla în țară așa că au fost nevoiți să se mulțumească numai cu secretarii de stat aflați în minister care nu au putut decât să dea asigurări că lucrurile se vor rezolva. În luna ianuarie profesorii au primit salariile cu întârziere sub motiv că s-a schimbat data la care sunt achitate salariile iar în luna februarie motivația ministerului a fost că întârzierile se explică prin încercările de a corecta tocmai „erorile” care au dus la reducerea salariilor profesorilor, care potrivit guvernului ar fi trebuit să crească, și rezolvării situației angajaților part-time.

 

 

Cum până ieri nu apăruse nici o decizie oficială privind rezolvarea erorilor amintite, sindicaliștii nemulțumiți au amenințat cu greva generală și boicotarea examenului de Bacalaureat. Precizăm că zilele acestea se desfășoară în avans probele de „competențe” ale Bacalaureatului 2018 în baza unui ordin emis de fostul ministru, Liviu Pop.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22