Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Asociația Procurorilor denunță atacul la funcționarea statului prin decredibilizarea DNA
Dora Vulcan - - - -
2018-02-15
Actualitate Interna
0

„Asociația Procurorilor din România constată cu îngrijorare că în ultima perioadă, pornind de la situații particulare care sunt în curs de soluționare la organele competente, se încearcă decredibilizarea instituțiilor judiciare şi, mai ales, a Ministerului Public.”

 

 

 

Asociația Procurorilor din România, condusă de Bogdan Gabor, atrage atenția că uncționarea statului de drept presupune încrederea cetățenilor în toate instituțiile, iar încercările de a decredibiliza funcționarea sistemului judiciar constituie un veritabil atac la funcționarea statului.

 

 

Asociația Procurorilor din România consideră că ”procurorii din cadrul Ministerului Public îşi exercită atribuțiile cu bună-credință şi prin activitatea lor sunt apărate drepturile şi libertățile cetățenilor, precum şi ordinea de drept din România.

 

De asemenea, ne exprimăm convingerea că situațiile particulare ce pot apărea în funcționarea oricărei organizații vor fi clarificate cu profesionalism şi obiectivitate de către organele competente care au fost deja investite.

 

Din aceste motive, avem încredere în toate instituțiile sistemului judiciar, instituții care trebuie să fie sprijinite pentru o cât mai bună funcționare şi în niciun caz decredibilizate”, se arată într-un comunicat al Asociației Procurorilor remis presei joi. 

 

 

 Miercuri, procurorul general, Augustin Lazar, a atras atenția  miercuri că ”problema Romaniei nu este functionarea defectuoasa a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei impotriva coruptiei".

 

 

Antena3 a difuzat, duminica seara, inregistrari furnizate de Vlad Cosma din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

 

 

DNA a reactionat luni dimineata si a aratat ca fostul deputat PSD, Vlad Cosma, inculpat intr-un dosar de trafic de influenta, a prezentat denaturat situatia dintr-un dosar penal aflat in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal. Intrebat daca in inregistrarile difuzate de Antena3 este vocea lui, procurorul-sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea a raspuns ca e posibil. "Posibil sa fie vocea mea, e posibil. Nu stiu sa va spun. Se vor face verificari. Sunt inregistrari prezentate in mod trunchiat. O sa fie efectuate controale. Am solicitat azi Inspectiei Judiciare sa faca verificari pentru ca reputatia noastra e pusa in joc".

 

 

 

  Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a discutat cu Iohannis şi Toader: Nimeni nu m-a întrebat

 

 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, că, după apariţia înregistrărilor în care procurorii DNA Ploieşti erau acuzaţi că au falsificat probe, nu a avut nicio discuţie cu preşedintele României sau cu ministrul Justiţiei.

 

 

"N-am avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei, singura discuţie am avut-o în faţa dumneavoastră la CSM când s-a dezbătut raportul de control care a fost făcut de Inspecţia Judiciară anul trecut. De atunci n-am mai avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei. Nu mi s-au solicitat niciun fel de date, informări. Singurele explicaţii pe care le-am dat, în scris, au fost către procurorul general al României, a declarat Laura Codruţa Kovesi. (..) De când au apărut informaţiile în spatiul public nu am avut discuţii nici cu ministrul Justiţiei, nici cu preşedintele", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

 

 

E a susținut miercuri seara o conferință de presă în care a răspuns întrebărilor care au circulat în spațiul public de la declanșarea, pe Antena 3 și RTV, a atacului la adresa DNA din partea inculpatului Vlad Cosma, fost deputat PSD.

 

 

Joi, este asteptata o decizie a ministrului Tudorel Toader in privinta sefei DNA, dar pana la aceasta ora el nu a trasmis nicio informatie. Toader si-a scurtat vizita in Japonia si a revenit la Bucuresti, la solicitarea prim-ministrului Dancila si participa la sedinta de guvern, care a inceput la ora 12:00.

TAGS : justitie tudorel toader asociatia procurorilor atac dna vlad cosma
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2328
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22