Horia Georgescu cere sa i se stramute procesul din cauza de ”like-uri” pe facebook

I.m. | 15.02.2018

Condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare cu executare, fostul sef al ANI, Horia Georgescu, e decis sa ceara stramutarea procesului din cauza like-urilor de pe facebook date de judcatoarea Ana Maria Tranca. Aceasta, sustine Georgescu, n-ar fi impartiala si s-ar fi antepronuntat.

Pe aceeași temă

 

 

 „Am declarat apel azi și vom vedea mai întâi motivarea, după care vom detalia motivele de apel. În cererea de strămutare este un element clar, este motivată de lipsa de imparțialitate a unui judecător, care s-a antepronunțat prin like pe Facebook într-un dosar ANRP 4”, a spus Horia Georgescu.

 

„Deci este o antepronunțare vădită care încalcă jurisprudența constantă a CEDO”, a spus fostul șef al ANI, precizând că e vorba despre un like dat în momentul arestării, arestare care ulterior a fost respinsă.

 

In dosar cu despăgubiri ANRP, Horia Georgescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Theodor Nicolescu a primit o pedeapsă de 9 ani şi 4 luni de închisoare, fiind condamnat şi pentru luare de mită, în timp ce Marko Attila, dat în urmărire internaţională, a primit 5 ani de închisoare. Fostul preşedinte al ANRP, Ingrid Zaarour, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Avocata Ingrid Mocanu a fost de asemenea condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. Magistraţii au hotărât şi confiscarea, de la toţi cei condamnaţi, a prejudiciului care depăşeşte 84 de milioane de euro. Decizia finală o vor pronunţa însă magistraţii Înaltei Curți. Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, Horia Georgescu spunea că decizia este una nedreaptă şi că o va contesta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22