Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PNL atacă la CCR legea care le conferă superimunitate propriilor săi judecători
Dora Vulcan - - - -
2018-02-15
Actualitate Interna
1

Liberalii cer CCR să se exprime cu privire la constituționalitatea propriei legi de funcționare și organizare, care stabilește, în urma ultimelor modificări că judecătorii CCR pot fi urmăriți penal, reținuți, arestați și trimiși în instanță doar cu votul a două treimi dintre ei.

 

 

 

"Observam faptul ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE-UDMR a adoptat o conduita legislativa prin care urmareste ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunitatilor. Amintim, in acest context, adoptarea unui amendament similar in cadrul dezbaterilor pentru modificarea Legilor Justitiei pentru instituirea unui regim de imunitati in cazul magistratilor. Facem mentiunea ca nu a existat nicio revendicare publica din partea judecatorilor Curtii Constitutionale cu privire la acest subiect al imunitatilor. Pe cale de consecinta, consideram ca majoritatea PSD-ALDE-UDMR urmareste sa-i faca partasi, impotriva vointei lor, pe judecatorii Curtii Constitutionale in campania desfasurata in ultima perioada pentru alterarea principiului egalitatii in fata legii", transmite liberalii într-un comunicat remis presei joi.  

 

 

Liberalii își exprimă încrederea că  "membrii Curtii Constitutionale se vor delimita de astfel de actiuni toxice si nu vor judeca in baza eventualelor avantaje, ci a literei si spiritului Constitutiei, dovedindu-si impartialitatea, echilibrul si corectitudinea."

 

 

Pe de alta parte, senatorii liberali prezenti la sedinta de plen de miercuri, cand a fost adoptata legea initiatia de deputatul Adnagi Slavoliub (minoritati), nu s-au exprimat prin vot in mod clar impotriva legii, remarcă Hotnews.ro. 

 

 

 

TAGS : ccr pnl lege functionare superimunitate
Comentarii
??? 2018-02-15
Uitati-va fratilor ce le-a mai dat prin cap...Nici macar in vremea lui Tepes nu intruneau 70% din romani cinstiti.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1427
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22