Iohannis, mulțumit de SPP: comisia din parlament, o aflare în treabă politicianistă

Dora Vulcan | 15.02.2018

Președintele Klaus Iohannis a lăudat, joi, într-o declarație de presă, Serviciul de Protecție și Pază, în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a atacat conducerea acestei instituții.

Pe aceeași temă

 

 

 În plus, a criticat planurile de formare a unei comisii în Parlament care să analizeze activitatea SPP: „Dacă s-ar fi vrut să se analizeze activitatea SPP se putea face fără probleme în comisiile de apărare, conform legii”.

 

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi despre SPP și acuzațiile aduse de Liviu Dragnea.

 

„Am auzit astfel de chestiuni în spațiul public, mie nu mi-a relatat (Liviu Dragnea, n.r.) așa ceva. Dacă veni vorba, am o opinie destul de clară și despre SPP și despre activitatea SPP, începând de la director și până la ultimul angajat. SPP este un corp de profesioniști, care fac o muncă foarte bună, foarte grea, îi apreciez pentru munca pe care o depun și nu numai eu, de exemplu Organizația Națiunilor Unite apelează frecvent la SPP pentru protecția unor demnitari care sunt trimiși în zone complicate”, a spus Klaus Iohannis, citat de Digi 24. 

 

„Parcă și în Parlament există așa o intenție de a forma ceva, un fel de comisie pentru a verifica această activitate. Activitatea SPP și a conducerii este analizată de CSAT. Iar acest demers în Parlament mi se pare, dacă îmi permiteți să mă exprim un pic mai informal, este o aflare în treabă politicianistă. Dacă s-ar fi vrut să se analizeze activitatea SPP se putea face fără probleme în comisiile de apărare, conform legii”, a precizat șeful statului.

 

Întrebat dacă a primit informații de la Lucian Pahonțu, directorul SPP, care să exceadă cadrul legal, Klaus Iohannis a răspus că „Nu!”.

 

„Nu am primit, nici nu am solicitat astfel de informații sau astfel de informări. Eu am o relație instituțională bună, corectă, cu toată lumea din subordinea mea și nu i-aș expune la așa ceva”, a adăugat Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22