Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dorin Chirtoacă și-a dat demisia din funcţia de primar al Chișinăului. Alegeri, în mai
Dora Vulcan - - - -
2018-02-16
International
0

Dorin Chirtoacă și-a dat demisia din funcția de primar al capitalei Republicii Moldova. Alegerile ar urma să aibă loc în mai.

 

 

 

 

„Eu am primit mandatul de la cetățeni, și nu de la Plahotniuc, Dodon, Leancă sau cine mai sunt. Unii au cerut la finele anului să-mi dau demisia, dar ei urmăreau un scop îngust de partid. E vorba de cei de la PAS şi PPDA. Cetățenii au înțeles că e uzurpată puterea în Chișinău. E crucial ca cetățenii să înțeleagă ce se întâmplă. Eu sunt legat de mâini și de picioare de dictatura de astăzi. Cei de la PD nu-și doresc alegeri anticipate în municipiul Chișinău, pentru că vor s-o păstreze în funcție pe Silvia Radu până în 2019. E primarul PD și PSRM", a spus Chirtoacă la anunțul demisiei, transmite deschide.md.

 

Acesta a mai adăugat că este gata să candideze din nou, în cazul în care în cursă se înscriu Vlad Plahotniuc și Igor Dodon.

 

„Eu nu am ieșit din prima zi să fac asemenea declarații. Eu am scris cerere de demisie la 25 mai 2017. Ulterior, am decis să epuizez toate căile interne de atac. Acum judecătorii Curții Constituționale urmează să examineze dacă am fost suspendat legal din funcție. Acum, că am anunțat că demisionez, ar putea s-o întoarcă. Oricum, ei nu au nicio șansă să câștige Primăria. Dodon e bufonul lui Plahotniuc și vrea să fie bufonul lui Putin. Dodon nu vrea altceva decât să-i ia locul lui Plahotniuc. Dacă Dodon și Plahotniuc sunt dispuși să candideze pentru funcția de primar, atunci candidez și eu", a adăugat Chirtoacă.

 

El susţine că, potrivit Codului Electoral, alegerile anticipate în Chişinău ar urma să aibă loc pe 20 mai. În opinia sa, ar fi corect ca primarul să fie ales de către cetăţeni, dar nu pus în funcţie precum a fost cazul Silviei Radu.  

 

Amintim că, din 25 mai 2017, Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediari, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. Pe 7 noiembrie 2017, fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, a fost numită în funcţia de primar interimar al Capitalei.  În tot acest timp, ea a fost acuzată în nenumărate rânduri de partidele de opoziţie că ar fi afiliată Partidului Democrat, scrie Adevărul. 

 

foto Deschide.md

TAGS : republica moldova dorin chirtoaca primar chisinau demisie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1768
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22