Kovesi pentru Financial Times: Politicieni de top si oameni de afaceri submineaza DNA

Redactia | 18.02.2018

"Exista o campanie de calomniere impotriva institutiei noastre care are loc aproape zilnic", purtata de politicieni de top si oameni de afaceri, spune Laura Codruta Kovesi pentru Financial Times.

Pe aceeași temă

 

 

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie a declarat, pentru publicatia americana, ca vartejul speculatiilor despre viitorul DNA este rezultatul unui "atac real",  care vine intr-un moment in care Bucurestiul a devenit cel mai recent punct pe lista preocuparilor Bruxelles-ului privind suprematia legii in Europa de Est.

 

 

Laura Codruta Kovesi, sefa institutiei care a anchetat figuri celebre din Romania, a declarat pentru publicatia americana ca eforturile de revizuire a legislatiei anti-coruptie si a sistemului judiciar ar putea insemna ca "nu vom mai putea ancheta pe nimeni".

 

Punctul de vedere al Codrutei Kovesi - prezentat miercuri intr-o conferinta de presa curajoasa - reflecta si preocuparile din ce in ce mai mari ale Bruxelles-ului fata de schimbarile de legislatie de la Bucuresti, in conditiile in care Comisia Europeana a avut deja ciocniri cu Polonia si Ungaria in legatura cu posibile incalcari ale legislatiei si valorilor Uniunii Europene, noteaza Financial Times.

 

Modificarile care vizeaza legislatia anticoruptie si sistemul judiciar vor avea un "impact negativ foarte grav asupra eficientei combaterii coruptiei", avertizeaza sefa DNA. "Ma indoiesc ca vor mai exista investigatii serioase care implica inalti functionari, persoane cu functii inalte in stat", mai spune Laura Codruta Kovesi despre modificarile legislative care au declansat proteste de o amploare fara precedent in Romania.

 

Financial Times aminteste ca Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura Codruta Kovesi, a obtinut zeci de condamnari ale unor oficiali romani de rang inalt, printre care ministri, fosti ministri si parlamentari.

 

Directia Nationala Anticoruptie il ancheteaza in prezent si pe Liviu Dragnea, presedintele partidului de guvernamant din Romania, care are deja o condamnare anterioara intr-un dosar care vizeaza fraude electorale, mai scrie Financial Times.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22