Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Proiecţie „Ţara moartă” şi cross-talk Radu Jude-Alexandru Solomon
- - - -
2018-02-18
Cultura
0

2018 / 02 / 27

Marţi, 27 februarie, de la ora 19:30, la ARCUB va fi proiectat documentarul Ţara moartă, urmat de discuţii, într-un format inedit: moderator va fi de chiar regizorul Radu Jude, care va pregăti întrebări despre propriul film, iar Alexandru Solomon va fi în rolul de invitat. Cu două zile înainte, rolurile fuseseră inversate: în acelaşi loc se proiectase documentarul Ouăle lui Tarzan, urmat de o discuţie moderată de Alexandru Solomon şi cu Radu Jude ca invitat.

Ambele documentare, lansate în 2017 în cinematografele din România, explorează urmele lăsate de istorie în contexte diferite – România anilor 1930-40 văzută prin fotografiile din colecţia Costică Acsinte, pe de o parte, şi Abhazia răvăşită încă de războiul cu Georgia, pe de altă parte.

 

Evenimentul face parte din Warm-up One World Romania 11, o serie de proiecţii şi evenimente speciale, prin care spectatorii vor intra  în atmosfera de festival şi vor face cunoştinţă cu cunele dintre subiectele celei de-a 11-a ediţii a festivalului de film documentar One World Romania (16-25 martie): istorii încă relevante, drepturile comunităţii LGBTQ, educaţia sau lupta cu sisteme politice opresive.
 

Biletele pentru proiecţia şi discuţia despre Ţara moartă se găsesc aici.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
959
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22