Vlad și Mircea Cosma își așteaptă verdictul in procesul de corupție de la Înalta Curte

Redactia | 19.02.2018

Vlad Cosma și tatăl acestuia, Mircea Cosma, se află luni în fața completului de cinci judecători de la Înalta Curte, la ultimul termen al procesului de corupție în care fostul deputat PSD și fostul președinte al CJ Prahova sunt deja condamnați la cinci, respectiv opt ani de închisoare.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

La intrarea în sala de judecată Vlad Cosma  a declarat:„ Nu mi-este teamă de nimic. Din acest considerent mă aflu aici. Adevărul va ieși la iveală. Vă răspund mâine la toate întrebările, astăzi ne judecăm”..

 

Interesantă a fost și declaratia  sorei lui Vlad Cosma, deputata PSD, Andreea Cosma, prezentă la ICCJ.

 

"Îmi pare rău de un singur lucru: Ok, suntem inculpaţi, sunt mulţi inculpaţi în România. Suntem penali, sunt mulţi penali în România. Avem prezumţia de nevinovăţie. Îmi pare rău că nu s-a delimitat de aceşti procurori care s-au folosit de numele ei. Îmi pare rău că se aruncă o lumină proastă asupra DNA din cauza acestor procurori. Sunt oameni cinstiţi în DNA. Susţin această instituţie. Nu e un atac la justiţie, e un atac la aceşti procurori şi aceşti poliţişti.", a declarat Andreea Cosma la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

 

Mircea si Vlad Cosma, tata si fiu,  sunt acuzați că ar fi primit de la mai mulți oameni de afaceri mită de aproximativ un milion de euro pentru acordarea preferențială de contracte de construcție pentru Consiliul Județean Prahova. La instanța supremă urmează să fie audiat Mircea Cosma, dar nu este sigur dacă acesta va fi prezent. În această fază a apelului, fostul politician Mircea Cosma a lipsit de la mai multe termene, iar săptămâna trecută acesta s-ar fi aflat la schi în Austria.

 

 

„Dezvăluirile” lui Vlad Cosma despre procurorii DNA

 

 

Vlad Cosma a lansat în spațiul public, prin intermediul televiziunilor A3 și RTV, mai multe înregistrări audio, care în opinia sa reprezintă dovezi clare ale modului în care procurorii din cadrul DNA Ploiești au falsificat probe din dosarele în care este cercetat alături de alți membrii din familia sa.

Cea mai recentă înregistrare a fost difuzată chiar duminică seară, și din care ar rezulta cum a fost instruit de procurorii de la DNA Ploiesti ce să declare în dosarul în care era citat ca martor împotriva fostului primar al municipiului Ploiești, Andrei Volosevici.

 

Față de acuzațiile pe care Vlad Cosma le aduce procurorilor DNA care l-au anchetat, procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat că după condamnarea în prima instanță, nu procurorii l-au căutat de Vlad Cosma, ci el a făcut din proprie inițiativă mai multe denunțuri pentru a obține o reducere a pedepsei.

 

„Cosma Vlad a avut calitatea de martor în 12 dosare ale DNA. A fost trimis în judecată în dosare ale DNA. Acesta este motivul pentru care se prezintă la DNA Ploști. După pronunțarea sentinței de condamnare, care nu e definitivă, membrii acestei familii, acești inculpați condamnați în primă instanță, au început diverse demersuri pentru a obține un act care să-i ajute sa obțină o pedeapsă mai mică”, a susținut Kovesi în fața presei.

 

Anterior, DNA a făcut publică stenograma discuției dintre o persoană apropiată lui Mircea Cosma și un ofițer de poliție din 9 februarie, în care practic se poate vorbi de un șantaj la adresa procurorilor DNA. Poate că nu întâmplător se vorbește chiar de prezentarea înregistrărilor care se vor defăimătoare chiar duminică, înainte de ultimul termen din procesul de la Înalta Curte.

 

 

Din stenograma DNA:

 

 

Persoană: … Duminică iese pe televizor. Şi-au făcut nişte înregistrări, nişte chestii de genul ăsta… şi vor să iasă pe televizor să distrugă pe toată lumea.

… N-am ce să fac! Că asta… că n-au… Au făcut, au aranjat tot! Să… Vor să iasă duminică, să iasă pe televizor cu ele.

… Nici nu v-am spus!… Şi dacă va fi un scandal foarte mare şi o băşică foarte mare, care va exploda, pentru că el are nişte chestii foarte, foarte…

 

Aceste demersuri prin care Vlad Cosma amenința că va face dezvăluiri incendiare la televiziunile prietene îi vizau pe procurori, care erau sfătuiți de intermediar „să lase în pace” familia Cosma. În caz contrar urmau să suporte atacul mediatic al înregistrărilor efectuate de către inculpat. Ceea ce s-a și întâmplat imediat după aceea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22