Seria de conferinţe „Despre lumea în care trăim” la Ateneul Român

Fara Autor | 20.02.2018

Pe aceeași temă

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, Editura Humanitas şi Fundaţia ARCCA organizează prima ediţie a seriei de conferinţe Despre lumea în care trăim, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti importanţi şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la Ateneul Român în perioada 24-28 februarie.

 

Unde se află şi încotro se îndreaptă lumea în care trăim, fie că e vorba de România centenarului Marii Uniri, de o Europă în căutare de noi repere sau de starea omenirii la început de secol XXI? La această întrebare care ne priveşte pe toţi vor încerca să răspundă, în scenariul primei ediţii, invitaţi din Statele Unite, Franţa, Austria, Elveţia şi Olanda. O vor face din perspectiva istoriei, a geopoliticii, a fizicii, a ştiinţelor medicale, a istoriei artei etc.

Între 24 şi 28 februarie îi veţi putea întâlni pe scena Ateneului Român pe E.S. Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite în România, pe Thierry Wolton, scriitor şi istoric francez, celebrul autor al impozantei Histoire mondiale du communisme, pe Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est europeană la Universitatea din Viena, pe Martin S. Martin, cu o lungă carieră de cardiolog la Fundeni, apoi în Statele Unite, pe Victor Ieronim Stoichiţă, reputat critic şi istoric al artelor, numit recent titular al Catedrei europene la Collège de France, pe Cristian Presură, cercetător Philips Research Eindhoven în Olanda. Fiecare va susţine o conferinţă de o oră, urmată de un dialog cu câte o personalitate din România: Corina Şuteu, Andrei Pleşu, Horia-Roman Patapievici, Vlad Zografi, Marian Voicu, Gabriel Liiceanu.

Evenimentul va marca totodată aniversarea celor 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române şi Centenarul Marii Uniri.

 

Seria de conferinţe Despre lumea în care trăim este gândită ca un program cultural anual, organizat de Fundaţia Humanitas Aqua Forte în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, Editura Humanitas şi Fundaţia ARCCA.

 

Programul conferinţelor Despre lumea în care trăim poate fi descărcat aici.

 

Biletele (30 de lei pentru fiecare conferinţă) sau abonamentele (150 de lei pentru toată seria de şapte conferinţe) pot fi cumărate de la casa de bilete a Ateneului Român sau de pe site-ul Filarmonicii „George Enescu”.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22