Luxembugul cere activarea articolul 7 din Tratatul UE. Viktor Orban, atitudine de ”dictator”

Redactia | 20.02.2018

Ministrul Afacerilor Externe ale Luxemburgului, Jean Asselborn, a solicitat activarea Articolului 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei pentru repetatele încălcări ale statului de drept.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Premierul Ungariei, Viktor Orban a fost asemănat de către oficialul luxemburghez cu un dictator. Aceste acuzații vin după ce premierul ungar, în discursul său anual privind starea națiunii, a spus că țara sa este ultima redută care rezistă în fața pericolului islamizării, iar că „Europa Occidentală a devenit o lume a imigrației, amestecată, și că se îndreaptă spre un viitor diferit de cel al Europei Centrale”.

 

Ministrul Afacerilor Externe al Luxemburgului a reacționat dur la anunțul lui Viktor Orban, conform căruia va închide organizațiile care se ocupă de problemele refugiaților din țara sa. „Această atitudine se potrivește unui dictator, pentru cineva care vrea puterea este mai importantă decât orice decență morală și politică”, relatează Der Tagesspiegel.

 

Viktor Orban, liderul partidului Fidesz, se află în funcția de premier de opt ani, și se află în campanie electorală pentru al treilea mandat dacă partidul pe care îl conduce va câștiga alegerile programate pentru luna aprilie.

 

În replică la acuzațiile aduse de către Asselborn, omologul său ungar, Peter Szijjarto a declarat că acesta „urăște Ungaria” este un politician „promigrație” și că „îi cântă în strună lui George Soros”.

 

„Ei ar inunda Europa cu migranți; ei sunt liberali extremi cu opinii inacceptabile”, a adăugat Szijjarto.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22