Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Corina Cretu critica guvernul Dancila pentru intirzierea proiectelor spitalelor regionale
Redactia - - - -
2018-02-21
Actualitate Interna
1

Dupa intilnirea avuta la Bruxelles cu premierul Viorica Dancila, comisarul european Corina Cretu s-a aratat ”foarte ingrijorata” de intirzierea proiectelor privind constructia spitalelor regionale care au fost aprobate in luna iunie 2015.

 

 

Avertismentul a fost insa primit cu detasare de guvern, care spune laconic intr-un comunicat de presa ca se acorda ”o atentie deosebita” proiectelor.

 

 

Este vorba  de cele 3 spitale regionale cuprinse in Programul Operational Regional (POR), iar Romania risca sa piarda fonduri europene de pana la 831 milioane de euro pana la finalul anului curent din aceasta cauza.

 

 

„Din păcate, construcţia celor trei spitale regionale este unul dintre proiectele care înregistrează mari întârzieri. Având în vedere că, aşa cum arată lucrurile în prezent, este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi începerea implementării cât mai curând posibil. Un proiect de o asemenea anvergură pentru România necesită toată atenţia celor implicaţi”, a spus comisarul european, citat de Agerpres.

 

Guvernarea PSD-ALDE vorbeşte acum doar de trei spitale regionale, deşi în programul de guvernare sunt promise opt, care ar trebui să fie gata în 2023.

 

 

Premierul Viorica Dancila se afla la Bruxelles, in prima sa vizita externa in calitate de premier. Dancila a avut marti intalniri cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu presedintele Parlamentul European, Antonio Tajani, iar miercuri va avea o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

 

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat ca i-a cerut premierului roman Viorica Dancila, in cadrul intalnirii avute cu aceasta marti, la Bruxelles, ca guvernul de la Bucuresti "sa continue sa consolideze statul de drept si lupta impotriva coruptiei".

 

TAGS : viorica dancila guvern PSD corina cretu bruxelles spitale regionale program guvernare
Comentarii
emil 2018-02-21
Sunteti usor nepoliticoasa doamna...o criticati pe Viorica Dancila stiind bine ca altcineva a ales ministrii.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2482
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22