Procurorul general: Nu există motiv legal pentru revocarea Codrutei Kovesi

Redactie | 22.02.2018

Activitatea DNA este una eficace, iar procurorul şef, Laura Codruţa Kovesi, lucrează în cadrul legii. Declaraţia a fost făcută de procurorul general al României, Augustin Lazăr, care-i critică pe „inculpaţii cu resurse” care „îşi încearcă ultima şansă” acuzând fabricarea de probe false.

Pe aceeași temă

 

Laura Codruța Kovesi lucrează strict în cadrul legii, iar activitatea DNA este una eficace consideră procurorul general al României, Augustin Lazăr în cadrul unei intervenții la RFI.

 

În plus, Augustin Lazăr a mai declarat la RFI că „inculpații cu interese își joacă ultimele șanse” pentru a scăpa de condamnările privative de libertate.

 

„Noi putem să înţelegem şi emoţiile şi criticile aduse de persoanele care pretind că nu au avut parte de un proces echitabil, că s-au folosit probe care nu au fost obţinute în condiţiile legii, acestea sunt apărări pe care şi le fac toţi inculpaţii, dar observăm că inculpaţi cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile şi care sunt chemate să răspundă pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc să producă o anumită emoţie şi să influenţeze oarecum pe cei care ar trebui să soluţioneze dosarele. Sunt dosare care se apropie de a fi judecate la prima instanţă, altele în apel şi vor rămâne hotărârile definitive. Ei îşi încearcă ultima şansă. Prin urmare, activitatea conducerii DNA-ului este în mod clar una performantă. Ei au fost foarte eficace, de aceea sunt şi foarte criticaţi”, a declarat Augustin Lazăr.

 

Din aceste motive, procurorul șef nu vede motive reale pentru o revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi: „Trebuie să ştim că în acest context intern sensibil privind modificarea legilor justiţiei, privind apropierea de finalizare a unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publică, mai ales DNA, dar şi DIICOT sunt structuri expuse şi care sunt cele criticate, mai ales prin conducătorii lor. Nu există nici un fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului şef DNA, care lucrează în mod clar în cadrul legii”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22