Întâlnire în coaliție, în biroul lui Dragnea, înainte de anunțul lui Toader despre șefa DNA

Dora Vulcan | 22.02.2018

Liderii coaliției au avut joi o întâlnire în biroul lui Dragnea de la parlament cu câteva ore înaintea anunţului pe care ministrul de Justiție Tudorel Toader urmează să-l facă cu privire la DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 Tăriceanu a declarat că nu a mai vorbit cu ministrul justiției. „Vom vedea care este decizia”, a adăugat el, făcând referire la prezentarea raportului cu privire la activitatea DNA, de la ora 18:00.

 

Tăriceanu a mai spus că nu știe ce decizie va lua Tudorel Toader în privința unei posibile propuneri de revocare a șefei DNA.

 

„În Guvern poate a făcut o informare”, a precizat președintele Senatului.

 

Biroul lui Liviu Dragnea a fost vizitat de mai mulți lideri PSD, iar în urmă cu puțin timp acolo au ajuns și liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu.

 

Din partea PSD, la întâlnirea cu Liviu Dragnea au fost Florin Iordache - fost ministru al justiției și președintele comisiei speciale de modificare a legilor justiției, Claudiu Manda - deputat PSD și președintele comisiei de control a activității SRI, Niculae Bădălău - președintele executiv al PSD și Mihai Fifor, ministrul Apărării.

 

Astăzi, la ora 18:00, ministrul Justiţiei va ieşi în faţa jurnaliştilor şi va prezenta un  "Raport privind activitatea managerială la DNA".

 

 

Rămâne de văzut dacă Tudorel Toader doar va citi o evaluare sau va anunţa şi o decizie referitoare la procurorul şef al DNA, remarcă Digi 24.

 

 

O propunere de revocare este varianta preferată de liderii PSD-ALDE, chiar dacă decizia finală în această procedură îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis. Iar acesta a declarat recent că nu vede motive pentru schimbarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Însă, ministrul Justiţiei ar putea să amâne din nou decizia, aşa cum a mai făcut-o de nenumărate ori până acum.

 

 

Un termen anunţat ferm şi depăşit a fost finalul anului trecut. Acum, ministrul a fost oarecum forţat să adopte o poziţie, după ce acuzaţiile lansate de Vlad şi Andreea Cosma la adresa procurorilor DNA Ploieşti au provocat un scandal în care a fost pusă din nou în discuţie poziţia Laurei Codruţa Kovesi.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22