Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liiceanu: Toader, un profesor de Drept care a prostituat Dreptul. Sigla României e Corupția
Dora Vulcan - - - -
2018-02-23
Actualitate Interna
8

Decizia ministrului Justitiei de a cere revocarea procurorului-sef al DNA reprezintă un act de condamnare nedemn de un magistrat și profesor de Drept: "L-am auzit in seara aceasta pe un profesor de Drept prostituând Dreptul", spune Gabriel Liiceanu într-o declarație dată ziare.com.

 

 

 

 "Un singur lucru - stupefiant - mi-a aparut in minte, dupa ce am ascultat actul de condamnare al Laurei Codruta Kovesi pe care l-a citit, timp de peste o ora, ministrul Justitiei: am aflat ca imaginea Romaniei in lume este stricata nu de faptul ca Romania are in fruntea Camerei Deputatilor un infractor, nu de faptul ca tot programul financiar propus Romaniei de catre PSD (unul care a aruncat tara in haos economic) este facut de un an de zile de catre o persoana condamnata in prima instanta la opt ani de puscarie (intre timp, 'gentleman'-ul acesta - vorba lui Jean-Claude Juncker - a devenit si prim-consilier al prim-ministrului), nu de faptul ca parlamentarii coalitiei PSD - ALDE au, cei mai multi, probleme cu justitia, ca politicienii lor au devastat pur si simplu, de-a lungul anilor, tara, nu de faptul ca sigla Romaniei a devenit CORUPTIE in toti acesti ani datorita lor.

 

Nu. Imaginea Romaniei, aflu stupefiat, e stricata de insasi persoana care a facut cel mai mult pentru a stavili marea infractionalitate in tara noastra. Imaginea Romaniei e, pasamite, stricata de romanul cel mai apreciat in toate statele UE", a spus Gabriel Liiceanu, intr-o declaratie pentru Ziare.com.

 

 Liiceanu se intreaba, retoric, cum poate un profesor de Drept să trădeze Justiția, ”Cum a putut trece din slujba Dumnezeului dreptatii in slujba diavolului infractorilor?”

 

"L-am auzit in seara aceasta pe un profesor de drept prostituand dreptul, punand in spatele procurorului-sef erorile judiciare din Romania, deplangand condamnarea nevinovatilor, ca si cum n-ar fi stiut foarte bine ca nu procurorii condamna, ci completele de judecata.

 

Cum e cu putinta, m-am intrebat, ca un om care a predat la Universitate dreptatea sa ajunga, ca magistrat, profesor de drept si ministru al Justitiei, sa tradeze justitia? Cum a putut trece din slujba Dumnezeului dreptatii in slujba diavolului infractorilor? Cum poate sa-si pateze, in crepusculul carierei, destinul si viata?" 

 

 

 

***

 

 

Ministrul de Justiției Tudorel Toader a anunțat joi seară declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi după o declarație de presă de 2 oră în care a citit ”pe diagonală” un raport de peste 30 de pagini pe care a anunțat că-l va da publicității după încheierea conferinței de presă. De joi seară site-ul MJ este, însă, nefuncțional. Sinteza lui Toader este un amalgam de acuzații lansate în spațiul public, prin televiziunile unui fost pușcăriaș și unui urmărit internațional, ultimul fugit din țară pentru a se sustrage anchetei DNA. Decizia lui Toader a fost cerută imperativ de liderii PSD - ”Tudorele, fă ceva!” (Codrin Ștefănescu) -  după ce în urmă cu aproape două săptămâni un fost deputat PSD a lansat pe cele două televiziuni un atac la adresa DNA, acuzând instituția de falsificare de probe. Printre acuzațiile aduse lui Kovesi de ministrul Toader se află stricarea imaginii României și faptul că a dat interviuri în presa străină.

 

 

 

foto psnews.ro

TAGS : tudorel toader kovesi revocare DNA reactie liiceanu
Comentarii
CHARLIE 2018-02-24
Tudorel (diminutiv!!) Toader e [rofesor dr Drept-nedrept. Lichea ca si cilalti.
Sorin 2018-02-23
Respect domnule Liiceanu. Raspunsul este dupa parerea mea simplu. Cum, din mediocritate si foame de functii, bani pentru el si famiglie.
Tudor 2018-02-23
Intre prestigiul universitar si slugarnicie politica profesorul Tudorel Toader a ales slugarnicia.
Intre nemurire si nimicnicie ministrul Tudorel Toader a ales micimea,vidul si uitarea.
Este alegerea lui.Pacat de studentii lui care nu au ce cine a se lauda.
emil 2018-02-23
Nu Kovesii sau dosarele penale e motivul ci miliardele de euro ce vor veni.
Darie 2018-02-23
Dacă dl Tudorel Toader ar fi fost un om cinstit, ar fi făcut parte din Coaliția infractorilor? Nu cred! Sigur, apare întrebarea: ce l-a putut determina pe acest om să se compromită într-un asemenea hal? În 80 de minute dl Tudorel Toader a călcat în picoare tot ce a învățat și tot a predat studenților săi. Există oameni care n-ar face nici șantajați cu arma la tâmplă ceea ce și-a făcut de unul singur dl Tudorel Toader. Vedetism fără discernământ? Ceva șantajabil? Un șoarece de bibliotecă extaziat de lumina reflectoarelor? Care să fie motivul pentru care un om cu o carieră respectabilă s-a transformat într-un simplu executant al unor borfași? „Cazul Tudorel” e un caz, da.
Cosmin 2018-02-23
Toata stima pentru domnul Liiceanu.
Traim intr-o tara in care valorile s-au inversat - coruptia si incompetenta sunt promovate si chiar apreciate, iar dreptatea si bunul simt umbla cu capul spart...
Mihai Ivan 2018-02-23
Cu Kovesi si imaginea ei media "lucrata" de cei ce au dus-o din subteranul mediocritatii pana in cer, sau fara ea, Romania merge mai departe. Pentru ca bunastarea poate crea un climat pentru care merita sa traiesti aici, trebuie incurajata munca si banii castigati din lucruri palpabile. A trecut prea mult timp in care si-au ingrosat potofelul cei cu limba de lemn si fara sa aiba rezultate concrete. Ne-au intoxicat spunandu-ne cat de buni sunt ei. Picurand zi de zi ce mult fac ei ca sa ne scape de hoti, s-au asezat la masa cu ei aruncand ceata peste modul cum i-au acoperit. Multi i-au crezut asa cum i-au crezut in '89 ca ne vor binele. Putem fi indignati in fata aparentelor, tocmai din cauza valului care ne-a fost pus pe ochi atata amar de timp. Au inceput insa sa vina timpurile pentru cei tacuti si care fac.
Liliana 2018-02-23
Domnule Ivan, cu alte cuvinte: munciti, munciti, nu va razvratiti, caci viitorul vostru oricum este furat de actualii conducatori.
Total 8 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
30413
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22