Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Kovesi: Mă voi prezenta oricând este nevoie să răspund afirmațiilor ministrului Justiției
Dora Vulcan - - - -
2018-02-23
Actualitate Interna
0

Șefa DNA a reacționat vineri după anunțul de joi seară al ministrului de Justiției, Tudorel Toader, care a anunțat declanșarea procedurii de revocare din funcția de procuror șef a Laurei Codruța Kovesi.

 

 

 „Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund punct cu punct tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

 

 

Paradoxal, șefa DNA este pregătită să răspundă unui raport care nu există, încă, nici după ce rezultatul său a fost prezentat public de ministru.

Pentru că, în continuare, site-ul MJ este nefuncțional, adică nici până la această oră nu există un raport în baza căruia a fost declanșată procedura de revocare a șefei DNA. Nici CSM nu l-a primit cu poșta militară. Și nici presa prin alte mijloace de comunicare: mail, Fb, etc.

Avem, însă, o declarație de presă, un monolog de 80 de minute al ministrului Tudorel Toader, care a făcut o revistă a presei declarațiilor de penali și la posturile penalilor (patronate de un fost pușcăriaș și de un fugar care s-a sustras anchetei procurorilor) în care am aflat despre Kovesi că a afectat iremediabil imaginea României și că e acuzată pentru că a vorbit cu jurnaliștii străini. De la posturile imperialiste BBC și Euronews.

 

 

Ministrul de Justiției Tudorel Toader a anunțat joi seară declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi după o declarație de presă de 2 oră în care a citit ”pe diagonală” un raport de peste 30 de pagini pe care a anunțat că-l va da publicității după încheierea conferinței de presă. De joi seară site-ul MJ este, însă, nefuncțional. Sinteza lui Toader este un amalgam de acuzații lansate în spațiul public, prin televiziunile unui fost pușcăriaș și unui urmărit internațional, ultimul fugit din țară pentru a se sustrage anchetei DNA. Decizia lui Toader a fost cerută imperativ de liderii PSD - ”Tudorele, fă ceva!” (Codrin Ștefănescu) -  după ce în urmă cu aproape două săptămâni un fost deputat PSD a lansat pe cele două televiziuni un atac la adresa DNA, acuzând instituția de falsificare de probe. Printre acuzațiile aduse lui Kovesi de ministrul Toader se află stricarea imaginii României și faptul că a dat interviuri în presa străină.

 

După anunţul ministrului Justiţiei, mai multe proteste spontane au fost înregistrate în București, Sibiu, Timișoara, Deva, Iași. 

 

 

 

TAGS : justitie tudorel toader raport revocare sefa dna kovesi reactie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2046
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22