Iohannis: Prestația ministrului lipsită de claritate și temeinicie. Nu sunt motive de revocare

Dora Vulcan | 23.02.2018

Președintele Klaus Iohannis spune că, în timpul prezentării de miercuri seara, ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a venit cu suficiente motive temeinice pentru a propune revocarea șefei DNA. El adaugă că o sprijină în continuare pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Pe aceeași temă

 

 

 

 „Prestația pe care a avut-o aseară dl Toader sincer nu mi-a plăcut, ceea ce a prezentat a fost lipsit de claritate”, a spus Iohannis. „Nu au fost motive temeinice pemntru a propune revocarea, legea prevede destul de detaliat condițiile de revocare. Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nici la Administrația prezidențială”, a spus Iohannis, aflat la Bruxelles la reuniunea informală a Consiliului European, intervievat de Digi 24. 

 

 

 

 

El a spus că „va mai dura” până când va veni cu un răspuns oficial, deoarece raportul prezentat aseară de ministrul Justiției trebuie analizat de specialiștii Administrației prezidențiale.

 

„Când  vom avea acest raport probabil că vom încerca să-l deslușim”, a adăugat el.

 

„Am spus în repetate rânduri că DNA face o treabă bună, o susțin pe doamna Kovesi, susțin și activitatea DNA iar ceea ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia”, a mai spus președintele pentru a elimina orice dubiu că ar putea reveni asupra declarației făcute la cald joi seară, după declarația de presă a ministrului Tudorel Toader care a anunțat declanșarea procedurii de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. 

 

Întrebat despre consecințele cererii de revocare a șefei DNA asupra imaginii României, Iohannis a spus: „E clar că unii vor fi nedumeriți, alții probabil își vor pune și alte întrebări și cu siguranță acest demers nu va duce spre îmbunătățirea imaginii României”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22