Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Horațius Dumbravă: Trebuia să fi existat o minimă argumentare pentru decizia de revocare
Redactia - - - -
2018-02-23
Actualitate Interna
0

Cererea de revocare se face, conform legii, după o sesizare de oficiu, explică judecătorul Dumbravă, fost șef al CSM. În acest caz, Laura Codruța Kovesi trebuia să fie informată de conținutul acuzațiilor din sesizarea din oficiu și de ce este acuzată prin raportul ministrului Justiției.

 

„În mod cert trebuia să se sesizeze din oficiu, ceea ce înseamnă că până la formularea cererii și întocmirea acelui raport, trebuia să existe o verificare concretă a tuturor alegațiilor pe care le cuprinde sesizarea din oficiu”, a declarat magistratul la RFI. În acest caz ar fi trebuit de asemenea să fie informată și Laura Codruța Kovesi. „O sesizare din oficiu trebuie să conțină o minimă argumentare, de ce este nevoie de o cercetare a unor fapte, așa este firesc și logic”, mai explică Dumbravă.

 

În plus, el atrage atenția că solicitarea de revocare a procurorului șef al DNA are o mare vulnerabilitate: „CSM, nu mai departe de noiembrie anul trecut a făcut o verificare amănunțită a marii majorități, dacă nu chiar a tuturor acuzațiilor care i se aduc prin declarația dată de domnul ministru aseară. Deci este o vulnerabilitate pe care nu știu cum o rezolvă acest raport, pentru că până la urmă, CSM s-a pronunțat în cunoștință de cauză, după verificarea făcută de Inspecția Judiciară. Nu știu ce elemente noi ar fi avut domnul ministru, care să-l conducă la ideea că e nevoie de această revocare, care este un drept legal al domniei sale”, subliniază Horațiu Dumbravă.

 

TAGS : kovesi tudorel toader revocare DNA iohannis horatius dumbrava
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1922
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22