Horațius Dumbravă: Trebuia să fi existat o minimă argumentare pentru decizia de revocare

Redactia | 23.02.2018

Cererea de revocare se face, conform legii, după o sesizare de oficiu, explică judecătorul Dumbravă, fost șef al CSM. În acest caz, Laura Codruța Kovesi trebuia să fie informată de conținutul acuzațiilor din sesizarea din oficiu și de ce este acuzată prin raportul ministrului Justiției.

Pe aceeași temă

 

„În mod cert trebuia să se sesizeze din oficiu, ceea ce înseamnă că până la formularea cererii și întocmirea acelui raport, trebuia să existe o verificare concretă a tuturor alegațiilor pe care le cuprinde sesizarea din oficiu”, a declarat magistratul la RFI. În acest caz ar fi trebuit de asemenea să fie informată și Laura Codruța Kovesi. „O sesizare din oficiu trebuie să conțină o minimă argumentare, de ce este nevoie de o cercetare a unor fapte, așa este firesc și logic”, mai explică Dumbravă.

 

În plus, el atrage atenția că solicitarea de revocare a procurorului șef al DNA are o mare vulnerabilitate: „CSM, nu mai departe de noiembrie anul trecut a făcut o verificare amănunțită a marii majorități, dacă nu chiar a tuturor acuzațiilor care i se aduc prin declarația dată de domnul ministru aseară. Deci este o vulnerabilitate pe care nu știu cum o rezolvă acest raport, pentru că până la urmă, CSM s-a pronunțat în cunoștință de cauză, după verificarea făcută de Inspecția Judiciară. Nu știu ce elemente noi ar fi avut domnul ministru, care să-l conducă la ideea că e nevoie de această revocare, care este un drept legal al domniei sale”, subliniază Horațiu Dumbravă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22