Speriat, PSD spune că nu se gândește la suspendarea lui Iohannis dacă nu o revocă pe Kovesi

Redactia | 23.02.2018

Principalele voci din PSD spun că susțin decizia de revocare a procurorului șef din fruntea DNA, dar că nu vor declanșa procedurile de demitere dacă președintele Klaus Iohannis se opune și o va păstra pe Kovesi în funcție.

Pe aceeași temă

 

Astfel, senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat la Antena 3 că pentru a se ajunge la suspendarea președintelui trebuie să fie încălcări grave ale Constituției.

 

Mai mult, Șerban Nicolae a spus că președintele nici nu este obligat să accepte revocarea lui Kovesi, ceea ce contravine unui curent puternic în partid.

 

La rândul lui, Codrin Ștefănescu susține că în niciun caz PSD nu dorește suspendarea lui Iohannis, chiar dacă o va păstra în funcție pe Laura Codruța Kovesi. „Speranta noastra este ca anul viitor candidatul PSD să-l invingă în alegeri drepte și corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare și asta credem toți. Deci într-o competiție democratică și normală, nu cu suspendări și cu astfel de acolade. Nu vom câștiga alegerile așa. Vrem să le câștigăm corect și sunt convins că le vom câștiga cu viitorul nostru candidat”, a spus acesta la RFI România.

 

Revocarea procurorul general al României sau cel al DNA se face de către președinte, la propunerea ministrului justiției, care se poate sesiza din oficiu, se arată în Constituție.

 

De aici sunt discuțiile dacă președintele este sau nu obligat să accepte propunerea ministrului Justiției, și dacă ar încălca legea fundamentală dacă nu va semna cererea de revocare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22