Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Speriat, PSD spune că nu se gândește la suspendarea lui Iohannis dacă nu o revocă pe Kovesi
Red. - - - -
2018-02-23
Actualitate Interna
4

Principalele voci din PSD spun că susțin decizia de revocare a procurorului șef din fruntea DNA, dar că nu vor declanșa procedurile de demitere dacă președintele Klaus Iohannis se opune și o va păstra pe Kovesi în funcție.

 

Astfel, senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat la Antena 3 că pentru a se ajunge la suspendarea președintelui trebuie să fie încălcări grave ale Constituției.

 

Mai mult, Șerban Nicolae a spus că președintele nici nu este obligat să accepte revocarea lui Kovesi, ceea ce contravine unui curent puternic în partid.

 

La rândul lui, Codrin Ștefănescu susține că în niciun caz PSD nu dorește suspendarea lui Iohannis, chiar dacă o va păstra în funcție pe Laura Codruța Kovesi. „Speranta noastra este ca anul viitor candidatul PSD să-l invingă în alegeri drepte și corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare și asta credem toți. Deci într-o competiție democratică și normală, nu cu suspendări și cu astfel de acolade. Nu vom câștiga alegerile așa. Vrem să le câștigăm corect și sunt convins că le vom câștiga cu viitorul nostru candidat”, a spus acesta la RFI România.

 

Revocarea procurorul general al României sau cel al DNA se face de către președinte, la propunerea ministrului justiției, care se poate sesiza din oficiu, se arată în Constituție.

 

De aici sunt discuțiile dacă președintele este sau nu obligat să accepte propunerea ministrului Justiției, și dacă ar încălca legea fundamentală dacă nu va semna cererea de revocare.

 

TAGS : klaus iohannis suspendare psd codrin stefanescu serban nicolae
Comentarii
Polilogu 2018-02-24
Sincer vorbind , mie mi se pare ca PSD vrea sa arunce totul in ograda CE si UE, iar o data ajunsa problema acolo lucrurile pot lua intorsaturi urate si foarte complicate. Inca nu-mi dau seama pe deplin, dar asa pare a fi.
Camelian Propinatiu 2018-02-24
Observatorul japonez care înca mai încearca sa înteleaga imprevizibila politica româneasca... deduce din jocul Toader, Serban Nicolae, Codrin... ca marile valori pesediste or fi traind mai mult în exil, din pricina persecutiilor evocate la Antene.
FLORIAN D. MIREA 2018-02-23
E un semn de intrebare daca PSD e "speriat" sau pune la cale noi porcarii comunistoide.
KO 2018-02-23
Toader a lovit napraznic, a impuscat doi iepuri dintr-un foc.
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2789
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22