Procurorul DNA care-l anchetează pe Dragnea, cercetată de Inspecția Judiciară

Redactia | 23.02.2018

Față de procurorul Alexandra Lăncrăjan Inspecția Judiciară a deschis o anchetă în baza informațiilor furnizate de jurnalista Sorina Matei și Lumea Justiției care au acuzat-o că a participat o reuniune unde erau şi politicieni.

Pe aceeași temă

 

Alexandra Lăncrăjan este procurorul care instrumentează dosarul Tel Drum. În acest dosar liderul PSD este acuzat de abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene și constituirea unui grup infracțional organizat. Frauda este estimată la aproximativ 30 de milioane de euro. Lăncrăjan lucrează în cadrul DNA de la începutul anului trecut și a condus un ONG cu activități în zona Justiției și a anticorupției, Liderjust, dezvăluie România Curată.

 

Jurnalista Sorina Matei a făcut publice o serie de fotografii de la recepția evenimentului „Meet the Global Thinkers” din 16 iunie 2017 la care a participat și procurorul DNA Lăncrăjan. La acest eveniment magistratul apare alături de deputatul PSD Florin Petre Manole. De asemenea au mai fost prezenți şi fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Radu Ragea (pe vremea liberalului Cătălin Predoiu), fostul secretar de stat de la Finanţe şi ex-candidat la Senat din partea ARD, avocatul Gabriel Biriş, consilierul prezidenţial Constantin Dudu Ionescu, dar şi omul de afaceri, Gruia Stoica, condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare într-un dosar al DNA pentru trucarea unei licitaţii publice.

 

Inspecţia a răspuns unei solicitări a României Curate şi a confirmat ancheta prealabilă, declanşată prin autoseizare, împotriva procuroarei DNA. „Vă confirmăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare există o lucrare vizând activitatea sau conduita doamnei Lăncrănjan Alexandra – procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie –Structura Centrală”, a comunicat Inspecţia.

 

Ancheta are la bază Art. 97 din Legea 303/2004 privind statutul magistraților, în care se specifică faptul că „desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu” constituie abatere disciplinară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22