Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


USR, moțiune simplă împotriva ministrului Tudorel Toader după decizia de revocare a șefei DNA
Dora Vulcan - - - -
2018-02-25
Actualitate Interna
3

Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România va redacta o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca urmare a demersului acestuia de a propune revocarea procurorului-șef al DNA.

 

 

 Printr-un comunicat de presă, USR a detaliat și motivele pentru care consideră că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să plece din funcție:

 

„S-a substituit autorităţii CSM, ceea ce este neconstituţional.

 

S-a referit la anchetarea OUG 13 de anul trecut, când CSM a decis că procurorii au acţionat corect

 

A făcut aprecieri la dosarul Belina, care este un dosar în curs. Este un fapt grav ca ministrul Justiţiei să facă aprecieri pe un dosar în curs de soluţionare.

 

Toader a spus că Laura Codruţa Kovesi a contestat autoritatea CCR, pentru că a invocat fapte care nu mai pot fi investigate, pentru că CCR a dezincriminat o parte a abuzului in serviciu. Aceasta este un fapt, nu o contestare din partea şefei DNA.

 

Doamna Kovesi a dat interviuri la BBC şi Euronews şi a stricat imaginea României pe plan extern. Aşadar avem o acuză pentru delict de opinie. Dar minciunile transmise de Dragnea şi Tăriceanu către reprezentanţii CE sau ale europarlamentarilor trimişi la Bruxelles de PSD-ALDE nu au stricat imaginea ţării? Dar sutele de mii de oameni în stradă timp de 1 an de zile, care protestează neîncetat faţă de abuzurile de putere ale grupării Dragnea-Tăriceanu nu transmt acelaşi mesaj?

 

Tudorel Toader a vorbit şi despre arestări ilegale. Nu ştim ce probe are în acest sens şi cum a ajuns la această concluzie foarte gravă. Dar ministrul se substituie aici unei instanţe judecătoreşti, deoarece judecătorii sunt cei care dispun măsura arestului, nu procurorii. Astfel că nu vedem niciun motiv pentru care acestea să i se impute şefei DNA”.

 

 

Deputatul USR Ion Stelian a spus într-o intervenție la Digi24 că moțiunea ar putea fi depusă, dacă întrunește condiția semnăturilor necesare, chiar în prima zi a săptămânii următoare. Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, o moţiune simplă poate fi iniţiată de cel puţin 50 de deputaţi. Grupul USR din Cameră numără 28 de deputați.

 

 

***

 

Ministrul de Justiției Tudorel Toader a anunțat joi seară declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi după o declarație de presă de 2 oră în care a citit ”pe diagonală” un raport de peste 30 de pagini pe care a anunțat că-l va da publicității după încheierea conferinței de presă. De joi seară site-ul MJ este, însă, nefuncțional. Sinteza lui Toader este un amalgam de acuzații lansate în spațiul public, prin televiziunile unui fost pușcăriaș și unui urmărit internațional, ultimul fugit din țară pentru a se sustrage anchetei DNA. Decizia lui Toader a fost cerută imperativ de liderii PSD - ”Tudorele, fă ceva!” (Codrin Ștefănescu) -  după ce în urmă cu aproape două săptămâni un fost deputat PSD a lansat pe cele două televiziuni un atac la adresa DNA, acuzând instituția de falsificare de probe. Printre acuzațiile aduse lui Kovesi de ministrul Toader se află stricarea imaginii României și faptul că a dat interviuri în presa străină.

 

După anunţul ministrului Justiţiei, mai multe proteste spontane au fost înregistrate în București, Sibiu, Timișoara, Deva, Iași. 

 

TAGS : justitie tudorel toader motiune simpla usr revocare sefa dna koves
Comentarii
?????? 2018-02-25
Ați remarcat că în vremea în care Berlusconi era prim ministru AC Milan câștiga și campionatul Italiei și Liga Campionilor, în vreme ce CSMS Iașul domnului Toader abia prinde un loc de play-off la fotbal?
Baschetbaliștii doamnei Kovesi par a evolua mai bine obținând victorii importante cu adversari redutabili ?
Considerați că asta arăta faptul că doamna Kovesi este pregătită mai bine în domeniul justiției decât ministrul Toader ?
Remarcați câte prejudicii au adus politicienii sportului acolo unde s-au implicat în mod direct, Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova , etc., la fotbal, gimnastică, box, etc. ? Ce opinii aveți ? Politicul combate performanța, în sport ?
Mircea Popescu 2018-02-25
CUM V-A GASIT DOMNULE TOADER, DOMNUL TARICEANU? SPER CA NU A AVUT DE UNDE ALEGE.
Cainii latra, ursul merge... 2018-02-25
Puteti depune un milion de motiuni si tot asa ramane cata vreme politicienii coalizeaza intr-un partid monolit, fara alta alternativa.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2055
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22