Ponta nu-și mai aduce aminte declarațiile făcute în dosarul amicului său Ghiță

Fara Autor | 26.02.2018

Ponta, martor in dosarul lui Ghita: Nu-mi mai aduc aminte ce am declarat la urmarirea penala, ca aveam o relatie tensionata cu procurorii

Pe aceeași temă

 

Fostul premier, Victor Ponta, audiat ca martor în dosarul prietenului său Ghiță a declarat că nu-și mai aduce aminte ce a spus în faza de urmărire penală, pentru că  avea o relație tensionată cu procurorii.

 

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita este acuzat de coruptie si santaj, alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova.

 

Audierea de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost făcută în dosarul în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță este acuzat de corupție și șantaj alături de foști șefi din poliție și parchete din Prahova.

 

Ponta a negat în fața judecătorilor că Sebastian Ghiță i-ar fi solicitat să-l numească pe Liviu Tudose în vreo funcție. Potrivit DNA, fostului șef al Parchetului Curții de Apel Ploiești, Liviu Tudose, i s-ar fi oferit postul de șef al Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) sau membru în cadrul Oficiului de Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), iar acesta ar fi acceptat, informează Ziare.com.

 

Prețul plătit de Tudose a fost însă scump: i-ar fi furnizat deputatului Sebastian Ghiță date confidențiale dintr-un dosar în care ancheta ajungea la președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma (PSD).

 

Următorul termen din acest dosar a fost stabilit pe 26 martie, dată la care ar urma sa fie audiați ca martori fostul deputat PSD Vlad Cosma și afaceristul Răzvan Alexe.

 

Atunci când a fost propus la arestare preventivă, Tudose a povestit că s-ar fi întâlnit cu Ponta în Palatul Victoria, la insistentele lui Sebastian Ghiță. „În cursul discuției, premierul m-a întrebat cum ar fi dacă mi-ar propune un post la DLAF sau Oficiul de Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). I-am spus că în principiu aș fi de acord, dar condiționat de cunoașterea unor minime date, respectiv ce post, cerințele postului, să nu existe impedimente legale legat de oamenii cu care aș lucra”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22