Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Avocatul Poporului „se mai gândește” dacă atacă la CCR „revoluția fiscală”
Redactie - - - -
2018-02-26
Actualitate Interna
4

Ordonanța de urgență prin care contribuțiile sunt transferate la angajat nu a fost încă atacată la CCR de către Avocatul Poporului și dă vina pe sindicate care nu i-au furnizat toate informațiile „concrete” privind impactul și efectele „revoluției fiscale”.

 

Ordonanțele de urgență nu pot fi atacate la CCR decât de către Avocatul Poporului. Opoziția și sindicatele i-au cerut lui Victor Ciorbea, șeful instituției, să intervină încă de anul trecut, înainte ca măsura să intre în vigoare.

 

”Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal este în atenția instituției Avocatul Poporului. Datorită complexității petiției formulate, precum și a numărului însemnat de petiții cu obiect similar, actul normativ este analizat pe fond sub prisma diferitelor solicitări formulate atât de către persoane fizice, cât și de persoane juridice.

 

Mai mult decât atât, este necesară examinarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, care de asemenea modifică dispozițiile Codului Fiscal.

 

În plus, Avocatul Poporului a solicitat confederațiilor sindicale informații concrete privind impactul și efectele transferului contribuțiilor sociale în sarcina angajatori, care nu ne-au fost furnizate până la data prezentei”, spune Erzsebet Dane, adjunctă a Avocatul Poporului.

 

TAGS : avocatul poporului victor ciorbea revolutie fiscala transferul contributiilor
Comentarii
?????? 2018-02-26
Considerați că instituția Avocatului Poporului ar fi necesar să fie depolitizată și la conducerea instituției să fie numiți profesioniști neimplicați politic ?
?????? 2018-02-26
Considerați că activitatea lui Victor Ciorba ar putea fi una ce ar putea implica în "subsidiarul mai puțin vizibil" și 'tarifele avocățești", chestiune ce ar explica reacțiile și comportamentul personajului ?
FLORIAN D. MIREA 2018-02-26
Avocatul poporului, Ciorbea, tradatorul CDR? Avocatul diavolului!
?????? 2018-02-26
În instanța de contencios administrativ ?
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4306
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22