Stratagemă? Dragnea se spală pe mâini de posibilitatea suspendării lui Iohannis

Dora Vulcan | 26.02.2018

Dragnea susține că nu se pune problema demarării procedurii de suspendare a șefului statului, în cazul în care Klaus Iohannis refuză propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, propunere formulată de ministrul Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 „Categoric, nu luăm în calcul suspendarea președintelui. Orice discuție pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a spus luni Liviu Dragnea, întrebat dacă ia în considerare posibilitatea suspendării președintelui Klaus Iohannis la un eventual refuz al acestuia de a da curs solicitării ministrului Tudorel Toader de a o suspenda pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.  

 

 

Dragnea a evitat totuși, cu abilitate, să dea un răspuns tranșant cu privire la posibilitatea sesizării CCR, așa cum deja a anunțat Adrian Țuțuianu tot luni pe culoarele parlamentului, care a spus că un eventual refuz al președintelui Iohannis ar genera un conflict juridic de natură constituțională, care nu ar putea soluționat decât de CCR care va putea fi sesizată de șefii celor două camere ale Parlamentului sau de șeful CSM.  

 

„Am spus mai devreme că eu nu sunt specialist în Constituție (...). PSD nu poate contesta la CCR o decizie sau indecizie a președintelui”, a declarat Dragnea.  

 

Dragnea a criticat, însă, declarația făcută vineri de șeful statului care s-a referit la revocarea șefei DNA ca la o ”chestiune de oportunitate politică”:

 

Cred că președintele a făcut o observație greșită. Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri. Ori a vrut să spună altceva, ori nu, dar nu sunt de acord cu această afirmație.” 

 

Șeful PSD a spus că social-democrații își vor „spune un punct de vedere” numai după ce „președintele va anunța ce intenționează să facă”.

 

Așa cum am spus mai demult, nu vreau să influențez nici o eventuală decizie sau propunere a ministrului Justiției, înainte de a face anunțul de care vorbea de anul trecut, nici nu vreau să influențez o eventuală decizie, într-un fel sau altul, a președintelui României”, a declarat liderul social-democrat.

 

Întrebat dacă argumentele prezentate de Tudorel Toader sunt suficiente pentru a propune revocarea procurorului-șef al DNA, Liviu Dragnea a evitat un răspuns clar: „Asta va trebui să ne spună Administrația Prezidențială. Așteptăm cu toții”.

 

Dragnea a fost ironic și pe seama protestelor de duminică seara, de susținere a șefei DNA împotriva cererii ministrului Tudorel Toader, căruia protestatarii i-au cerut demisia: ”Nu am înțeles de ce au fost în fața Guvernului. Eu cred că ar trebui să protesteze la Cotroceni că toată lumea de acolo așteaptă o decizie.” 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22