Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vlad Cosma la Parchetul General: Am adus dovezi noi împotriva procurorilor DNA Ploiești
Redactia - - - -
2018-02-27
Actualitate Interna
0

Vlad Cosma s-a prezentat marți la Parchetul General pentru a fi audiat în legătură cu plângerea pe care a făcut-o împotriva celor patru procurori de la DNA Ploiești, printre care se numără și Lucian Onea și Mircea Negulescu.

 

Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, îi acuză pe procuri de compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

 

La intrarea în sediul Parchetului General, Cosma a declarat că a adus ca dovadă documente și înregistrări, atât cât cele difuzate la Antena 3 cât și unele noi.

 

Cosma susține că înregistrările nu au fost prelucrate și au fost făcute în biroul de la DNA Ploiești și de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Prahova.

 

Cosma l-a acuzat pe procurorul Negulescu ca l-a „folosit" ca martor denunțător, în mai multe dosare penale care vizează politicieni, printre care Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

 

În plus, fostul deputat susține că a fost „constrâns și șantajat” de cei 4 procurori menționați în plângere.

 

Cât despre șefa DNA, Cosma spune ca "doamna Kovesi a fost foarte mult mintita de acesti 4 procurori. Nu cred ca s-au dus la sefa lor si i-au spus" ce lucruri ilegale fac.

 

DNA a reactionat dupa prima inregistrare si a aratat ca fostul deputat PSD, Vlad Cosma, inculpat intr-un dosar de trafic de influenta, a prezentat denaturat situatia dintr-un dosar penal aflat in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal.

 

DNA a publicat doua stenograme ale unor interceptari dintre persoane apropiate familiei Cosma si anchetatori. Acestea sunt dintr-un dosar penal avand ca obiect, intre alte infractiuni, si infractiunea de santaj.

 

Potrivit interceptarilor, o persoana apropiata familiei Cosma explica: "Adica, nu e o situatie de cancan, ca vor sa dea niste inregistrari! Ideea e sa-l distruga pe domnul Onea... nu stiu!... sa ajunga la Kovesi... Daca e si Voiculescu bagat... si Ghita... in treaba asta, e o chestiune mai serioasa! Nu e facuta doar asa, de... Vladut!"

TAGS : vlad cosma dna laura codruta kovesi dna ploiesti parchetul general
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
977
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22