Ludovic Orban: Tudorel Toader ar trebui să comită sepukku, după un eșec penibil

Redactia | 28.02.2018

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră decizia CSM de revocare a procurorului șef „un eșec lamentabil, penibil” a ministrului Justiției Tudorel Toader, „o marionetă a liderilor coaliției de guvernare”

Pe aceeași temă

 

„Un dezastru pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader, un dezastru previzibil pentru că încă de la prezentarea așa-ziselor motive pentru fundamentarea solicitării de revocare s-a văzut că această este foarte șubredă și că nu are la bază o analiză serioasă. (...) Dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku după un asemenea eșec lamentabil, penibil, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, la Digi 24.

 

El a spus că Tudorel Toader a ajuns în penibila situație de marionetă a liderilor coaliţie de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, şi a celor care duc un război interesat, care „are la bază scăparea propriei piei. ... Este vorba despre niște oameni care au probleme în justiție și consideră că războiul cu DNA și Codruța Kovesi este cel care ar putea să le rezolve aceste probleme”.

 

Liderul PNL a mai spus că lui Tudorel Toader i-a fost teamă să nu îşi piardă funcţia de ministru al Justiţiei, fiind „convins că dacă nu execută comanda va fi schimbat din funcţie"

 

De asemenea, preşedintele PNL a spus că atacul la adresa procurorului şef al DNA a fost premeditat şi că de un an, un an şi jumătate, liderii coaliţiei urmăresc să scape de Kovesi .

 

"În propunerea care a fost preluată de parlamentarii binecunoscuţi Nicolicea, Şerban Nicolae, Florin Iordache, în prima formă, era scos preşedintele Iohannis din procedura de revocarea şi asta îmi arată foarte clar că ei, încă de atunci, au premeditat această lovitură contra procurorului şef. Au scos preşedintele din procedura de revocare, deşi îl păstraseră în cea de numire a procurorilor şefi. Au premeditat acest atac împotriva procurorului şef al DNA şi acesta este obiectivul pe care îl urmăresc de un an, un an şi jumătate, de a scăpa de procurorul şef şi de a transforma DNA într-o instituţie care să nu mai deranjeze mărimile zilei şi care să nu mai îndrăznească să demareze anchete împotriva celor care este posibil să fi săvârşit infracţiuni în gestiunea funcţiilor publice pe care le-au deţinut”, a mai declarat Orban.

 

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Votul în sedinţa Secţiei pentru procurori a CSM a fost 6-1 "împotriva" cererii de revocare, votul "pentru" fiind din partea ministrului Justiţiei. Avizul CSM este unul consultativ, decizia revenindu-i preşedintelui Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22