Băsescu a fost avertizat de SRI despre riscurile numirii Alinei Bica în fruntea DIICOT

Redactia | 28.02.2018

Traian Băsescu a fost avertizat de SRI de motivele pentru care Alina Bica nu ar fi trebuit să fie numită procuror-șef la DIICOT, a spus fostul șef al SRI George Maior după ce s-a întâlnit cu Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, transmite news.ro.

Pe aceeași temă

 

„Au fost discuții punctuale dacă, în cazul doamnei Bica, s-a implicat domnia sa sau Serviciul. A spus că în cazul doamnei Bica existau niște informații la nivelul serviciului, că, din câte își amintește, la inițiativa SRI a fost informat președintele României, domnul Traian Băsescu, cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca nominalizare la DIICOT”, a declarat Claudiu Manda

 

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.

 

“La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

 

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor primiţi, Alina Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz şi ar fi făcut presiuni asupra unui alt subordonat de-al său, pentru a fi pronunţată o soluţie de clasare în dosarul în care Horia Simu era urmărit penal.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22