După câteva zile de iarnă, România este paralizată. Firea este mulțumită de deszăpezire

Dora Vulcan | 28.02.2018

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a sustinut o scurta declaratie in Piata Constitutiei, unde a chemat presa pentru a prezenta masinile de topit zapada. Ea le-a raspuns si celor care au "carcotit": "Exista filtru pentru a nu crea probleme canalizarii. Nici nu ingheata canalizarea, apa este calda".

Pe aceeași temă

 

 

 

Dupa doar cateva zile de iarna adevarata, Romania e partial paralizata. Autoritatile continua sa inchida autostrazi si drumuri din cauza conditiilor meteo. De asemenea, 100 de trenuri nu circula nici azi. Iar vremea va continua la fel, ANM a emis avertizari noi de viscol si a prelungit codul portocaliu de ger pana vineri. Amintim ca zilele acestea nu se face scoala in Bucuresti si alte judete din tara. Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a sustinut o scurta declaratie in Piata Constitutiei, unde a chemat presa pentru a prezenta masinile de topit zapada. Firea a facut si un scurt bilant de iarna, s-a felicitat ca a luat in calcul prognoza meteo anuntata de ANM si a luat masurile pe care le-a luat. Primarul a sustinut ca, desi au fost "cativa" care au criticat-o ca a inchis scolile toata saptamana, a primit telefoane de multumire de la asociatii de parinti, transmite ziare.com. 

 

 

 

Firea a mai pornit încă un război: cu păriniții care n-au cine să-și lase copiii acasă

 

 

Despre serviciul oferit de Primarie pentru parintii care nu au avut cu cine sa isi lase copiii, Firea a sustinut ca majoritatea celor care au sunat au facut-o ca sa vada daca functioneaza si a avut si un mesaj pentru acestia: "solicitarile sa fie serioase, nu doar persoane care suna pentru a provoca si a jigni aceasta actiune onesta, sincera a Primariei de a veni in sprijinul cetatenilor". 

 

Și primarul de la sectorul 3, Robert Negoiță, anunta o solutie pentru parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii. In primul rand, acestia trebuie sa sune la numarul 0728.729.797. 

 

"Este numarul de urgenta, pus la dispozitie de catre DGASPC Sector 3. Aici, parintii interesati isi pot inscrie copiii, fie pentru gradinita, fie pentru scoala. Primaria Sectorului 3 pune la dispozitie grupe, la Gradinita 239 pentru prescolari, la Scoala 80, pentru elevii claselor 0-IV. Programul acestor unitati, pentru aceasta perioada, este cel normal (8:30 - 17:00 pentru gradinita, 8:00 - 11:35 pentru scoala), iar parintii isi pot aduce micutii, dupa ce se inscriu cu o zi inainte la acest numar de telefon", a transmis edilul.  

 

In Sectorul 1 joi si vineri doua sedii ale Gradinitei nr. 206 vor fi deschise pentru copiii prescolari si scolari de pana in clasa a IV-a, ai caror parinti nu au cu cine sa ii lase acasa.

 

Este vorba despre sediul din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr.156 si sediul din strada Witting, nr.15, a anuntat primaria condusa de Dan Tudorache.

 

Pe durata celor doua zile, copiii vor beneficia de masa calda si de supraveghere de specialitate, intre orele 07:30 si 18:00.

 

La predarea copiilor, parintii trebuie sa aiba asupra lor originalul sau o copie a Cartii de Identitate. 

 

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a anuntat ca bucurestenii care nu au cu cine sa isi lase copiii acasa trebuie sa faca o cerere catre institutie pentru rezolvarea problemei.

 

Astfel, "parintii copiilor cu varste cuprinse intre 4-12 ani pot face o cerere, conform tipizatului anexat, in care pot solicita deplasarea unei supraveghetoare din cadrul centrelor de ingrijire si educatie timpurie pentru copii, pentru zilele de 01.03 - 2.03.2018, in intervalul orar 8.30-16.30. Cererea se transmite completata si semnata pe adresa de mail registratura@dgas.ro, pana diseara (miercuri - n.red.), la ora 19.00".

 

 

Firea, mulțumită și de deszăpezire: a terminat cu centrul și a ajuns pe arterele secundare. În declarații

 

Despre cum a decurs deszapezirea in Bucuresti Firea sustine ca a fost bine iar acum s-a trecut si la arterele secundare:

 

"In ce priveste stradutele si arterele secundare se fac eforturi ca toate sa fie curatate. Fac apel la societati si cetateni sa sprijine autoritatile si sa curete trotuarele din fata blocurilor si a firmelor".

 

"Avem in premiera 12 utilaje de topit zapada - 3 in Piata Constitutiei, unul la Victoriei si vor fi si in zona Bulevardul Timisoara, Parcul Carol, Bucur Obor", a spus Firea. Ea le-a raspuns si celor care au "carcotit": "Exista filtru pentru a nu crea probleme canalizarii. Nici nu ingheata canalizarea, apa este calda".

 

 

Patriarhia, apel pentru susținerea sinisraților

 

 

Patriarhia face un insistent apel catre Centrele eparhiale, clerul si credinciosii parohiilor din zonele afectate de viscol si ger sa ofere sprijin concret familiilor sarmane si persoanelor varstnice care au nevoie de ajutor. 

 

"In acest sens, ii indemnam pe preotii si credinciosii din parohiile care se confrunta cu situatii de urgenta provocate de ger, ninsori si viscol sa ii ajute pe cei aflati in nevoi cu apa, ceai si alimente, pentru a putea depasi mai usor momentele dificile din aceste zile", transmite BOR intr-un comunicat remis Ziare.com.

 

  

Trenuri, artere, drumuri blocate și curse aeriane anulate

 

Trenul Galati - Bucuresti Nord a rămas blocat in camp din cauza unor defectiuni tehnice, transmite Agerpres. Circulatia rutiera pe DN 38, intre Agigea si Negru Voda (Constanta) s-a închis. La ora 15.00 raman inchise A2 Bucuresti- Constanta si A4 Ovidiu - Agigea, dar si 23 de drumuri nationale.  De asemenea, au fost anulate 106 trenuri si trei curse aeriene. In continuare sunt inchise toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagra, Constanta Nord, Constanta Sud Agigea, Midia si Mangalia, in judetul Constanta, iar in judetul Tulcea ramane inchisa Bara Sulina. De asemenea, ramane inchis, din cauza vantului puternic, punctul de trecere a frontierei cu bacul Zimnicea - Svishtov. De asemenea, bacul de trecere Ostrov - Chiciu (judetul Calarasi) si bacul de trecere Chiciu- Bulgaria nu circula. Autoritatile din Braila, Constanta si Giurgiu au transmis ca toate scolile din aceste judete vor fi inchise joi si vineri, conform Mediafax.

 

 

Au fost anulate 101 trenuri si trei curse aeriene.

 

 

  

  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22